Ouderbijdrage en schoolkosten

Natuurlijk zit een kind bij ons op school om te leren, een diploma te behalen en zich voor te bereiden op een mooie toekomst in de maatschappij. Maar… af en toe moet er toch ook een mogelijkheid zijn om zich te ontspannen, eens wat anders te doen dan ‘les’ en samen met andere leerlingen leuke dingen te ondernemen. Om uw kind regelmatig iets extra’s te kunnen bieden, is de ouderbijdrage in het leven geroepen. Met deze bijdrage worden activiteiten betaald die niet door de overheid worden vergoed.

Echnaton verzorgt voor haar leerlingen regelmatig extra activiteiten die niet uit het schoolbudget betaald kunnen worden. Om de leerlingen dit te kunnen bieden, vragen wij jaarlijks een vrijwillige bijdrage aan de ouders. De activiteiten die van de ouderbijdrage betaald worden, zijn o.a.:
 • De introductie- en kennismakingsdagen aan het begin van het schooljaar
 • Mentorklasactiviteiten
 • Sinterklaasviering
 • Kerstviering
 • Excursies naar voorstellingen, musea
 • Activiteiten in afsluitende weken
 • Excursies naar opleidingenmarkten en beroepenvoorlichtingen
 • Schoolfeesten
 • Sportactiviteiten
 • Afsluiting van het schooljaar
Huur van een locker Echnaton biedt haar leerlingen het gebruik van nieuwe, hypermoderne lockers. De lockers kunnen worden bediend met de leerlingpas of een app op de mobiele telefoon en beschikken over verlichting en een oplaadpunt voor de mobiel. Vanwege de constructie en de stalen deuren is de locker gegarandeerd braakvrij en kunnen de leerlingen hun waardevolle spullen er met een gerust hart in kwijt. Over de huur van de lockers krijgt u apart bericht. Via Somtoday kan een kluis naar voorkeur worden gehuurd en betaald. De kosten voor de huur van een kluisje bedraagt 15 euro per jaar. Vervangende schoolpas Iedere leerling krijgt van school elk jaar een nieuwe schoolpas. De schoolpas is een identiteitspasje voor op school, een sleutelkaart voor toegang tot de school en een kopieerpas. Daarnaast kan hij dienen als sleutel voor de locker. Iedere leerling is verplicht om op school zijn schoolpas bij zich te hebben. Bij verlies van de schoolpas betaalt u 5 euro om een nieuwe pas te laten maken. Een nieuwe pas kan op school worden gekocht bij de servicebalie in de hal. Gebruik van de lift Wanneer uw kind om medische redenen gebruik moet maken van de lift, vragen wij voor afgifte van de digitale liftsleutel een borg van 10 euro. Bij inlevering van deze digitale liftsleutel wordt deze borg weer terugbetaald. Een aanvraag voor gebruik van de lift kan worden gedaan bij de afdelingsleider van de afdeling. Voor het schooljaar 2020-2021 bedragen de mogelijke extra schoolkosten:
 • Voor de het huren van een locker: 15 euro
 • Voor eventuele vervanging van de schoolpas: 5 euro
 • Voor gebruik van de schoollift (borg liftsleutel) 10 euro
 
Onze topsportleerlingen vragen extra aandacht en worden op school intensief begeleid. Helaas draagt de overheid daaraan niets bij en vragen we van de ouders van deze topsportleerlingen een extra bijdrage. Deze bijdrage is niet vrijwillig, maar verplicht. Omdat topsportleerlingen in de onderbouw meer aandacht nodig hebben en leerlingen in de bovenbouw (vanwege de examens) kortere leerjaren hebben, vragen we de ouders van leerlingen in de onderbouw voor de extra faciliteiten en begeleiding een bedrag van 125 euro en voor de bovenbouw 75 euro.