mavo

Je hebt een brede interesse en je leert door het geleerde in de praktijk uit te voeren. In deze klas ontwikkel je verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in leren en werken. Binnen de ondernemende mavo krijg je het vak Doen & Ondernemen. Daarbij werk je samen met anderen aan uitdagende, vakoverstijgende opdrachten. Leer hier creatief te denken en ontwikkel je ondernemerschap.

Naar mbo of havo?

Heb je een tl-advies, dan kun je naar de mavo. Je zit op een eigen plek binnen de school met een eigen programma tot aan het eindexamen. Je kunt groeien naar het hoogste niveau in het beroepsonderwijs of havo 4.

Doorstromen

Kun jij vanuit de mavo naar de havo, dan stroom je door binnen dezelfde afdeling. Wil jij verder leren op niveau 4 van het ROC? Dan maak je kennis met de verschillende sectoren van het vervolgonderwijs bij loopbaanoriëntatie. Hier is veel aandacht voor zelfstandig werken, presenteren, samenwerken en plannen.

Drempelloos naar mbo sport & bewegen

Op de mavo krijg je een groot aantal vakken. Pas in het derde jaar maak je een definitieve keuze voor een sector. Kies je Lichamelijke Opvoeding 2 als examenvak? Dan stroom je bij een positieve beoordeling drempelloos door naar het cios of de opleiding Sport & Bewegen op het ROC!