Onderwijs

Je bent jong, enthousiast en je bruist van de energie. Natuurlijk wil je het ook goed doen op school. Echnaton biedt uitdagend onderwijs, aangevuld met een uniek keuzetraject: de echTalent-route. Jouw avontuur naar een diploma en het waarmaken van je droom start hier.

Succesvolle schoolcarrière

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal. Daarom helpen wij je zoveel mogelijk verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen werk en stimuleren we je zelfstandigheid. Samen stippelen we jouw persoonlijke leerroute uit en kijken we naar de mogelijkheden. Dat doe je op bb-, kb-, mavo- of havo-niveau. Ben jij een twijfelaar of wellicht een laatbloeier? We hebben ook combinatieklassen. Maar welk type leerling je ook bent, je mentor helpt je gedurende je hele schoolloopbaan.

Gezonde en sportieve school

Een gezonde en sportieve leefstijl geeft meer kans op een succesvolle schoolcarrière, dus daar doen we als school erg ons best voor. Dat laten we niet alleen zien in een groot aanbod van sport- en bewegingsactiviteiten, maar ook door het benadrukken van het gebruik van gezonde voeding, aandacht voor de gevolgen van roken en drinken en de zorg voor onze omgeving. Verder beschikken we over een geweldig Groen & Gezond Plein. Zelfs tijdens de lessen kun je op steeds meer plekken bewegend leren.

Ondernemend leren

Echnaton is een ondernemende school. Hier kun je met jouw interesses en kwaliteiten veel ervaringen opdoen. In klas 1 en 2 kies je altijd twee echTalent-routes op het gebied van sport, radio en tv, food, tech en kunst. Op ons nieuwe ‘Doen & Ondernemen Plein’ (DO-plein) maak je je zelfbedachte games, ontwerp je je eigen muziekinstrument of kook je met insecten. En ook in onze kleinschalige Businesshavo kun je al je ondernemende ambities kwijt.

Dé Topsport Talentschool van Flevoland

Ben jij topsporter of een sporttalent in de dop? Dan moet je op Echnaton zijn. Samen zorgen we ervoor dat jij de begeleiding krijgt die je nodig hebt om het beoefenen van topsport te combineren met het succesvol volgen van het onderwijsprogramma. Zo kun je op beide vlakken maximaal presteren.

Bijzondere activiteiten

Naast actief en ondernemend onderwijs organiseren wij bijzondere activiteiten. Zo is er voor de onderbouw de kennismakingsweek, doe je mee aan Echnalympics of Olympic Moves of bezoek je bijvoorbeeld de diverse schoolfeesten. Verder zijn er activiteiten in de afsluitende weken, zoals de Spaanse week, sollicitatietrainingen of cabaretvoorstellingen vanuit het vak ckv.