Onderwijs

Je bent jong, enthousiast en je bruist van de energie. Dat zoek je natuurlijk ook in je vervolgopleiding. Op Echnaton zet je dit volop in voor hoge resultaten. Wij kijken daarom naar jouw kwaliteiten. Of je nu vooral theoretisch bent aangelegd of meer praktisch: hier krijg je uitstekend onderwijs dat bij jou past.

Succesvolle schoolcarrière

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal. Daarom helpen wij je zoveel mogelijk verantwoordelijkheid zelf te dragen voor je werk en stimuleren we je zelfstandigheid. Het team heeft betrokkenheid hoog op de agenda en er wordt gewerkt binnen een veilige omgeving. Een gezonde en sportieve leefstijl geven meer kans op een succesvolle schoolcarrière, dus daar doen we als school erg ons best voor.

Intensief contact

Net als bij teamsporten draait het om jou, maar doen we het met elkaar. Je mentor steekt daarom veel tijd in je, maar ook in het contact met thuis. De lijntjes met je ouder(s)/verzorger(s) zijn kort en via SomToday hebben jullie direct inzage in je resultaten, maar ook in je aanwezigheid en huiswerk. Tijdens diverse ouderavonden bespreken we dit natuurlijk persoonlijk. Op Echnaton gelden heldere afspraken en regels, allemaal om je leerproces en persoonlijke ontwikkeling maximaal te stimuleren.

Keuzevakken en projecten

Naast degelijk onderwijs, geven we je ook diverse mogelijkheden om iets extra’s te doen met jouw interessen en kwaliteiten. Kies daarom voor extra uren breedtesport of topsport, extra trainingsuren voetbal, tennis, basketball of dance of ontwikkel je culturele skills tijdens extra uren cultuur. Aan het einde van elke periode is er een projectweek. Daarin zitten interessante buitenschoolse activiteiten op het gebied van sport en cultuur, maar ook enkele toetsmomenten.

Niveaus

Het advies van je leerkracht van groep 8 in combinatie met je Cito-score bepaalt op welk niveau je bij ons gaat werken. We hebben de volgende klassen: havo/vwo, mavo/havo, mavo, kbl en bbl. Bekijk verderop welke klas bij jou past.