Ouders

Play Echnaton!

Het is best spannend om een nieuwe school binnen te stappen. Daarom vinden wij het belangrijk dat ieder kind zich er meteen thuis voelt. Daar doen we op Echnaton erg ons best voor met ondernemend en uitdagend onderwijs waarin kinderen hun talenten razendsnel ontdekken.

Start hier en check de video: play Echnaton!

Ruimte om te groeien

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen in het middelpunt staan bij alles wat we doen. Uw kind krijgt een persoonlijke coach, waar hij/zij altijd terecht kan en die helpt om steeds een stapje verder te zetten. Binnen onze kleine afdelingen kennen we elkaar goed. Een ontspannen sfeer is de voorwaarde om echt in actie te komen in de lessen. Op Echnaton geven we uw zoon/dochter het vertrouwen en de ruimte om te groeien.

echTalent-route

Persoonlijke groei komt ook bij het opdoen van nieuwe ervaringen. Dat kan binnen onze echTalent-route. In dit unieke keuzeprogramma maakt uw kind kennis met uiteenlopende modules uit de wereld van sport, media, techniek, horeca en kunst. Het aanbod is groot en halverwege het schooljaar kan er een nieuwe echTalent-route worden gekozen. Ons unieke keuzetraject wordt aangeboden op elk niveau.

Vmbo basis (bbl) en kader (kbl)

Leren door doen… past dat bij uw kind? Is hij/zij nieuwsgierig, zelf actief in het leren en vindt hij/zij het fijn om samen met anderen aan opdrachten te werken? Binnen onze leergebieden, het bewegingsonderwijs en ons praktijkgerichte vak Doen & Ondernemen komt dit allemaal terug. Wij zien uit naar de creativiteit en oplossingen van uw zoon/dochter!

Mavo

Uw kind heeft een brede interesse en leert door het geleerde in de praktijk uit te voeren. In deze klas stimuleren we verantwoordelijkheid en zelfstandigheid in leren en werken. Binnen de ondernemende mavo werkt uw kind samen met andere leerlingen aan uitdagende, vakoverstijgende opdrachten. Hier leert uw zoon/dochter creatief te denken en ondernemerschap te ontwikkelen.

Businesshavo

In deze stroom houdt uw kind van leren en is hij/zij zelfstandig en resultaatgericht. In onze kleinschalige Businesshavo leren we de leerlingen denken en werken als ondernemer. Hier is volop ruimte om alle talenten en ambities volop te onderzoeken en te ontdekken. Hier ontwikkelt uw kind business skills en werkt hij/zij samen met anderen aan projecten. Echnaton biedt in klas 2 al economie aan en in klas 3 bedrijfseconomie.

Bovenbouw

Onze onderbouw is een ontdekkingstocht. Hier maken leerlingen al snel van een hobby een beroep. Wanneer een baan in de sport een grote droom is, dan kan een sportief examenvak gevolgd worden in de mavo of havo. Met lichamelijke opvoeding 2 (mavo) of bewegen, sport & maatschappij (havo) worden de leerlingen klaargestoomd voor een opleiding in de sport, de veiligheid of het onderwijs. Binnen vmbo basis en kader gebeurt dat met een stage in ons sportleerbedrijf.

Leerbedrijven

Op een andere manier in actie komen, kan ook bij een van de andere leerbedrijven: Horeca, Multimedia, Ondernemen, ICT, Techniek (PIE) en Zorg. Wat uw zoon/dochter ook kiest, de leerbedrijven bieden een dag in de week lol. Het is de perfecte voorbereiding op een droomopleiding. Dit zeggen onze leerlingen over Echnaton:

Meer weten?

Meer informatie kunt u lezen in de schoolgids of op de pagina typisch Echnaton.