Groep 7/8

Wat is jouw favoriete schooldag?

Oké, we kunnen wel een beetje raden wat je gaat antwoorden: jouw ‘favoriete schooldag’ beleef je misschien als je vakantie hebt. Maar als je iets wilt leren, hoe zou je dat dan graag doen? Om Echnaton te omschrijven als een grote speeltuin, gaat misschien wat te ver. Maar we geloven wel dat je het meeste leert als je dingen doet en ontdekt. Daarom is Echnaton een actieve school, waar je écht in beweging komt.

Start hier en check de video: play Echnaton!

Jouw eigen plek op school

Het is best spannend om een nieuwe school binnen te stappen. Daarom vinden we het belangrijk dat je je er thuis voelt. Als je door Echnaton loopt moet je je kunnen voorstellen dat jij daar je plekje gaat innemen: het is joúw school. We maken het gezellig, maar houden ook van hard werken. Je krijgt een persoonlijke coach bij wie je altijd terecht kunt en die je helpt om steeds een stapje verder te zetten.

Zelf ontdekken

De hele schoolweek alleen maar met je neus in de lesboeken? Daar word je misschien niet gelukkig van. Daarom hebben we voor de eerste twee jaar een plein ingericht met hele toffe ruimtes. Daar ga je zelf aan de slag: een game maken, een sportdag organiseren, je eigen muziekinstrument uitvinden of koken met insecten… Je kunt hier van alles proberen en leren. Doen & Ondernemen noemen we dat. Klinkt het al een beetje als een favoriete schooldag?

echTalent-route

Uniek aan onze school is dat je twee uur per week mag kiezen waar je zelf mee aan de slag gaat. Dat noemen we de echTalent-route. Dit zijn ze:

Wil je weten waarom je naar Echnaton moet komen?

Meer weten?

Alles wat je verder moet weten, vind je in de schoolgids of op de pagina typisch Echnaton.