Businesshavo

Je houdt van leren en je bent zelfstandig en resultaatgericht. In onze kleinschalige Businesshavo leer je denken en werken als ondernemer. De Businesshavo van Echnaton is een praktische opleiding met een ondernemend en sportief karakter. De Businesshavo maakt van jonge havisten echte ondernemers. In klas 1 krijg je elke week het praktijkvak ‘Doen & Ondernemen’. Deze ondernemende vaardigheden zijn de basis voor de entrepreneur van de toekomst.

Praktijkvak en (bedrijfs)economie

Ondernemerschap is de rode draad door de gehele havo. Naast een praktijkvak biedt Echnaton als enige Almeerse school in klas 2 economie aan en in klas 3 bedrijfseconomie. Verder is er veel ruimte voor oriëntatie op de werkvelden en opleidingen. Met het project ‘Ondernemen doe je zo!’ maak je bijvoorbeeld kennis met het bedrijfsleven en word je gecoacht door echte ondernemers. Dit levert in de onderbouw je eerste ondernemingsplan op. Sollicitatietrainingen zitten eveneens in het programma.

Sportief examenvak

In de bovenbouw draait het om kennis, vaardigheden en het aanleggen van een zakelijk netwerk. Je werkt actief toe naar een passende HBO-opleiding. Het profielwerkstuk is gericht op een praktische opdracht van een bedrijf of gaat over de eigen loopbaan, toekomst en talenten. Voor sportieve ondernemers is er het examenvak ‘Bewegen, Sport & Maatschappij’.

Wees de ondernemer van je toekomst

De voordelen van onze kleinschalige havo? Je krijgt er een intensieve begeleiding van je mentor en de vakdocenten zien razendsnel wat jij nodig hebt om te groeien. Onze Businesshavo is ondernemend, sportief, resultaatgericht en zeer persoonlijk. Hier ben je de ondernemer van je eigen toekomst.