Typisch Echnaton

Echnaton staat bij iedereen bekend als de sportiefste school van Flevoland. Maar niet alleen daarvoor kom je bij ons. Op Echnaton is véél te ontdekken en te leren. Wil je DJ worden bij Echnaton FM? Ontdekken hoe je een robot programmeert? Gasten bedienen in ons restaurant? Het kan allemaal! Dat noemen wij nou ‘typisch Echnaton!’. Gezondheid en sport, een goede sfeer, mooie evenementen en veel support van je mentor. Dat maakt Echnaton uniek in Almere! Hoe we dat allemaal doen? Dat leggen we je graag uit!

echTalent-route

In klas 1 start je meteen binnen de echTalent-route. Twee uur per week mag jij kiezen waar je zelf mee aan de slag gaat. Maak kennis met nieuwe werelden en ontdek waar jij goed in bent! Alle echTalent-routes zijn er op elk niveau:

Gezonde school

Veel bewegen, gezond eten en drinken, rust en ontspanning. Allemaal even belangrijk om lekker in je vel te zitten en goed te kunnen leren. Ook binnen de lessen besteden we aandacht aan gezondheid en sportief bezig zijn. Ga bijvoorbeeld in je pauze lekker sporten op ons Groen & Gezond Plein of doe mee aan allerlei sportieve evenementen, zoals Olympic Moves.

Watertappunten

Op school zijn er ruimten waar je even kunt ontspannen. In de kantine kun je vooral lekkere en gezonde producten kopen. En door de hele school zijn watertappunten.

Zelf ontdekken

De hele schoolweek alleen maar met je neus in de lesboeken? Daar word je misschien niet gelukkig van. Je leert immers het beste als je zelf iets kunt ontdekken. Daarom hebben we voor de eerste twee jaar van het vmbo een plein ingericht met hele toffe ruimtes. Daar ga je zelf aan de slag: een game maken, een sportdag organiseren, je eigen muziekinstrument uitvinden, of koken met insecten. Je kunt hier van alles proberen en leren. Doen & Ondernemen noemen we dat. Op de mavo (Onderzoeken & Doen) en havo (Onderzoeken & Innoveren) doen we dit ook. Klinkt het al een beetje als een ideale schooldag?

Mentoraat

Wij leiden je bij Echnaton niet alleen op voor een diploma. We helpen je ook om een goed beeld te vormen van jezelf en je vervolgopleiding. Ons onderwijs helpt je om je kwaliteiten te ontdekken en ze verder te ontwikkelen. Nadenken over je leerproces hoort daar uiteraard ook bij. Je leert namelijk door terug te kijken!

Nooit uitgeleerd

We kijken en bespreken of dingen anders hadden gekund en trekken samen conclusies voor de toekomst. Zo leer je om keuzes te maken en er zelf verantwoordelijkheid voor te dragen. Je zult merken dat je steeds blijft bijleren!

Meer mentoruren

Om jou goed te kunnen begeleiden en motiveren bouwen de mentoren aan een goede band met leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s). Leerlingbegeleiding, loopbaanbegeleiding en coaching zitten in één persoon. Daarom krijg je bij ons meer mentoruren dan op de meeste andere scholen.