5.7. Introductiedagen, feesten en evenementen

Elk schooljaar wordt gestart met enkele introductiedagen die in het teken staan van (hernieuwde) kennismaking tussen leerlingen en hun docenten. De mentor speelt tijdens deze dagen een centrale rol.

Schoolfeesten

In het najaar organiseren wij voor de onderbouwleerlingen het Halloweenfeest. De laatste donderdag voor de kerstvakantie is er traditiegetrouw het kerstgala voor alle leerlingen. Voor de bovenbouw is er in het voorjaar ook nog het eindexamenfeest. Alle schoolfeesten zijn uiteraard rook-, drugs- en alcoholvrij. Bij vermoeden van alcohol- of drugsgebruik wordt de leerling de toegang tot het schoolfeest geweigerd. Als daarover discussie ontstaat, krijgt de leerling via een blaastest de mogelijkheid zijn onschuld aan te tonen.

Afsluiting kalenderjaar

Het kerstgala en de afsluiting van het kalenderjaar zijn bijzondere tradities op Echnaton. Tijdens het kerstgala wordt de Kerst en het einde van het kalenderjaar met een groots feest en in stijl gevierd. De volgende dag staat er een afsluiting van het kalenderjaar op het programma op de afdelingen.

Klasactiviteiten

We vinden het heel belangrijk dat een klas zich ontwikkelt tot een groep, waar elke leerling zich thuis voelt. Tijdens de introductieweek zijn er verschillende activiteiten waarmee we het groepsgevoel in de klassen willen versterken.