Ouderpanel wil alle ouders betrokken maken

Geetha Quist, moeder van twee dochters op Echnaton, is al enkele jaren actief in het ouderpanel. Zij weet als geen ander hoe belangrijk de samenwerking is tussen kind, ouders en school. “Kinderen en ouders worden hier gehoord.”

Geetha Quist (tweede van links) zoekt met het ouderpanel van Echnaton naar verbinding (én enthousiaste nieuwe ouders). V.l.n.r. Joke, Geetha, Daniëlle, Marcel en Ridouan.
Open sfeer

Als betrokken ouder krijgt Geetha een goed beeld van de school. “Mijn kinderen voelen zich fijn. Als ze ergens tegenaan lopen, kunnen ze gemakkelijk bij de mentor en de docenten terecht. Alles is bespreekbaar en er is een open sfeer. Zo werkt ook het ouderpanel.”

Welkom voelen

Met vier thema-avonden per jaar én een culturele avond wil het ouderpanel alle ouders betrokken maken bij de school. “Wij bieden ouders handvatten in de opvoeding, geven voorlichting en zoeken naar verbinding. De wereld bestaat uit ongelijkheid en juist binnen de school moet iedereen zich welkom voelen. We kunnen zoveel van elkaars cultuur leren. Dat start bij de ouders.”

Eten verbindt

Geetha kijkt terug op een geslaagde culturele avond. “Eten verbindt, dus ouders en kinderen maakten hapjes vanuit hun eigen cultuur. Doordat ze met elkaar aan tafel zaten, kwamen er interessante gesprekken. Het was enorm gezellig en er ontstonden goede ideeën. En dat terwijl de ouders elkaar niet eens kenden.”

Open avond 2 februari

Op vrijdagavond 2 februari staat Geetha met haar collega’s op de open avond van Echnaton. Vanaf 18.00 uur zal ze de nieuwe ouders proberen te verleiden zich aan te sluiten bij het ouderpanel. “Maar eerst die schoolkeuze. Mijn tips? Kijk naar je kind en ga niet af op de verhalen. Vraag: wat lijkt jou leuk aan deze school? Pas je hier echt? Ga bij alle scholen binnen kijken en voel!”