Internationale leerlingen op Echnaton voor Erasmus+

Deze week ontving Echnaton een grote groep leerlingen uit Turkije, Griekenland en Spanje. Deze uitwisseling maakte deel uit van Erasmus+. Ismail Geyik, docent Engels, koppelde deze leerlingen aan onze BBL’ers en KBL’ers. “Je ziet ze genieten en ze spreken opeens hartstikke goed Engels met elkaar.”

Foto: Dilara Abatchi.
Erasmus+

Ismail haalde Erasmus+ vorig jaar al binnen bij de havo. Nu waren de VMBO’ers aan de beurt. “Het draait allemaal om samenwerking en uitwisseling tussen Europese landen. We maken kennis met elkaars onderwijs en cultuur. We sporten samen en eten samen. Dit draagt op veel manieren bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen.”

Vol programma

De internationale leerlingen hadden een vol programma. Samen met een ‘buddy’ van Echnaton kregen zij een rondleiding door de school, een tour door Almere en Amsterdam, een kunstworkshop bij Doen & Ondernemen, een kookworkshop in Echnatonrestaurant l’Ecole en een sportieve activiteit bij het sportleerbedrijf van Echnaton. Geyik kijkt terug op een geslaagde week en verheugt zich op volgend jaar. “Dan is het de beurt aan onze leerlingen en docenten om op reis te gaan.”

Beluister de podcast in de studio van Echnaton FM