Eerste klassement Echnalympics 2024 na landenloting

Deze week vond de landenloting plaats voor Echnalympics 2024. In een volle aula begeleidde notaris Teske Idzenga de klassen bij het grijpen van de ‘balletjes’. Chef de mission Caroline Muskens presenteerde deze eerste sessie op weg naar de ‘Echnalympische Spelen’ in juli.

Chef de mission Caroline Muskens en notaris Teske Idzenga begeleiden namens het Echnalympisch Comité de landenloting voor Echnalympics 2024 mét De Puntenpakker (foto: Dilara Abatchi).
Medailles

Van dinsdag 9 t/m donderdag 11 juli a.s. nemen 21 onderbouwklassen deel aan onze eigen zomerspelen. De openingsceremonie met defilé, Olympisch vuur en een optreden van een bekende artiest vindt plaats bij Honk- en softbalvereniging Almere ’90. Alle sportieve onderdelen zijn te vinden op diverse locaties op Sportpark Fanny Blankers Koen. Op donderdagmiddag 11 juli worden op Almere ’90 de medailles verdeeld. TP Productions zorgt voor de technische faciliteiten.

Eerste punten

Tijdens de landenloting in de aula introduceerde het Echnalympisch Comité een nieuw onderdeel: de Puntenpakker. Hiermee hebben de landen en hun koning(in) de eerste punten verdiend. Koningin Daniëlle Passchier staat met Nieuw-Zeeland weliswaar op een gedeeld vierde plek in het klassement, maar zij verklaart dat dit hoort bij de strategie van haar team. “Met vier punten begeven wij ons in de luwte van de ranglijst. Dit geeft ons de mogelijkheid om de ‘haka’ op ons gemak te perfectioneren en er op het juiste moment met de punten vandoor te gaan.”

Voorlopig klassement na deelname aan De Puntenpakker voor Echnalympics 2024: