Sports & Education

Als jij onder schooltijd meer wilt doen met je sporttalenten, dan ben je bij ons aan het goede adres. Binnen de echTalent-route Sports & Education vind je onze vertrouwde sportproducten, zoals extra sport en de diverse extra trainingen. Sport zit namelijk in ons dna. Wij waren de bedenkers van de sportklas en werden in Flevoland de eerste LOOT-school voor topsporters. Bovendien ontwikkelde Echnaton de vmbo-opleiding sport, dienstverlening & veiligheid die in heel Nederland uitgroeide tot een succesvolle beroepsopleiding.

Sportiefste School Van Nederland

In 2004 ontving Echnaton als eerste Nederlandse school van NOC*NSF het predicaat ‘Sportiefste School Van Nederland’. Enkele jaren geleden startte de school met het Highschoolconcept: twee uur sporttraining onder schooltijd van een gediplomeerde trainer. Kortom: zorg als breedtesporter of topsporter dat je erbij bent!

Extra sport

Extra sport wordt aangeboden in het eerste en tweede leerjaar. Je krijgt dan vele, zeer uiteenlopende clinics. Altijd al eens willen kickboksen? Dat doen we bij de Bonjasky Academy. Op topsnelheid over het water scheuren? Cablepark Almere leert je waterskiën en wakeboarden. Zin om lekker te springen en salto’s te maken? Bounz Almere zit ook in het programma extra sport. Voelen hoe het is om een stuntman te zijn? Doe dan mee aan de clinic freerunnen door een échte stuntman. Verder zijn er ook ‘gewone’ clinics, zoals tennis, squash, dans en fitness.

Extra trainingen

Je zit in groep 8 en bent hartstikke goed in voetbal, basketbal, dance of Martial Arts. Natuurlijk wil je doorgroeien naar de top. Dan zijn extra trainingen onder schooltijd héél prettig. Met jouw talent krijg je de kans om het maximale uit jezelf te halen. Op Echnaton zit er in klas 1 wekelijks veel sport in je lesrooster. Daarvan zijn twee lesuren gereserveerd voor professionele training. Bovendien krijg je binnen ons bewegingsonderwijs een breed aanbod aan sportactiviteiten aangeboden.

De extra trainingen van Echnaton zijn een kweekvijver voor talent. Bovendien is het een goede voorbereiding op verschillende sportopleidingen, zoals het cios, mbo sport & bewegen, de Johan Cruyff University, het Johan Cruyff College en de academies voor lichamelijke opvoeding.

Alle niveaus

Om extra trainingen binnen jouw favoriete sport te krijgen, moet je beschikken over een havo-, mavo- of vmbo-advies. Je kunt hier dus altijd werken op het niveau dat bij je past. Maar welk niveau dat ook is, wij verwachten natuurlijk wel dat jij je maximaal inzet voor je schoolwerk. Daar hoort altijd een algemeen vakkenpakket bij. Ben jij net zo gemotiveerd voor school als voor voetbal, basketball, dance of Martial Arts, dan is dit je plek!