Arts & Entertainment

Iedereen heeft een creatief talent. Kun jij misschien goed tekenen, een beetje dansen, aardig zingen, redelijk musiceren of geweldig toneelspelen? Ontdek waar je nog meer goed in bent. Pas jij beter voor of achter de schermen? Dat kan ook. Arts & Entertainment is een ontdekkingstocht naar jezelf!
Vooral doen!
Je leert wat kunst is en ontdekt dat kunst een deel is van het leven, van het land, de stad en de straat waar je woont. In de echTalent-route Arts & Entertainment maak je kennis met de verschillende kunstvormen door deze te ervaren, maar vooral te doen.

Extra Cultuur

Ben jij creatief? Speel je een instrument of zou je het dolgraag willen leren? Hou je van tekenen of schilder je graag? Vind je het leuk om kennis te maken met allerlei kunstvormen? Kies dan voor twee lesuren extra cultuur! Naast het normale programma van de kunstvakken maak je bij extra cultuur kennis met allerlei verschillende kunstdisciplines.

Extra cultuur wordt aangeboden in het eerste en tweede leerjaar. Tijdens de lessen wordt aan vele culturele aspecten aandacht besteed. Naast een uitbreiding en verdieping van materialen, technieken en onderwerpen die bij de reguliere lessen beeldende vorming en muziek niet gegeven (kunnen) worden, komen ook onderdelen als drama, dans, fotografie, film en museum- en theaterbezoek aan bod. Het is daarom goed om een open, nieuwsgierige houding te hebben tegenover al deze zaken. We vinden het belangrijk dat je met veel verschillende aspecten van kunst kennismaakt. Je kiest dus niet voor slechts één onderwerp, maar voor het totaalpakket extra cultuur.

Beeldend of muziek

De twee lesuren extra cultuur worden gegeven door een docent beeldende vorming en een docent muziek. Er is een vast thema per periode waar de docenten mee werken, elk op hun eigen terrein. De groep wordt in tweeën gesplitst, zodat de ene helft van de groep beeldend heeft en de andere helft muziek. Na een bepaalde periode wisselt dit. Daarnaast zijn er ook activiteiten met de hele groep (onder begeleiding van meerdere docenten). Denk bijvoorbeeld aan groepsopdrachten, soms onder leiding van een gastdocent, of een excursie naar een museum of theater.