De prijzen van Echnalympics 2024

Vandaag werden de prijzen van Echnalympics uitgereikt. Op het gezellige terrein van honkbal- en softbalvereniging Almere ’90 kwamen alle klassen en mentoren samen voor de ontknoping van drie sportieve dagen. Onze collega ICT, Joël Appiah a.k.a. Joggs, deed daar zijn zojuist uitgebrachte track ‘Today’ live voor een zeer enthousiast publiek. Daarna reikte chef de mission Caroline Muskens samen met teamleider Mitch Reurslag de bekers en medailles uit.

Officiële aftermovie van Echnalympics 2024 met de opening, de sporten en de prijzen.

Eindklassement klas 1

1. K1B, Zweden, Stef Roelfsema

2. BK1A, Canada, Francis Mers

3. B1C, Groot-Brittannië, Teske Idzenga

Eindklassement klas 2

1. KM2A, Marokko, Patrick Foederer

2. H2A, Jamaica, Rowdy Speelman

3. B2A, Spanje, Patrick Daamen

Sportiviteitsprijs

BK2A, Suriname, Roland Keswiel

Over Echnalympics 2024

Van dinsdag 9 t/m donderdag 11 juli namen 21 onderbouwklassen deel aan onze eigen olympische zomerspelen. Bij de openingsceremonie was er een defilé onder begeleiding van de Echnaton Brassband (o.l.v. muziekdocent Carlo Muringen), ontstak Ché Nunnely (profvoetballer bij Heerenveen) het olympisch vuur, presenteerde Asia Dalfour (tweede in de Miss Teen Nederland verkiezing) samen met Lindy Heijmering het belang van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere en gaf rapper Bens een mini-optreden. Host: Caroline Muskens.

Caroline Muskens en Ché Nunnely na het ontsteken van het ‘Echnalympisch’ vuur. (Foto: Feenstra Fotografie, Almere)

Atletiek, voetbal, softbal en funspelen

“De afgelopen maanden is elke onderbouwklas een land geworden met de mentor als koning(in)”, zegt Caroline Muskens, zelf docent lichamelijke opvoeding op Echnaton. “Binnen de mentorlessen hebben de klassen zich verdiept in de culturele en sportieve geschiedenis van het land en zijn de teamshirts ontworpen. Echnalympics is het toetje van het schooljaar met atletiek, voetbal, softbal en funspelen. Een gevarieerd programma met voor elk wat wils.”

Kaan ‘vecht’ om het thuishonk op Echnalympics 2024. (Foto: Feenstra Fotografie, Almere)

Leidinggeven door leerlingen Sportleerbedrijf (vmbo), LO2 (mavo), BSM (havo)

“Bij Echnalympics staat de verbinding op de eerste plek. Het is fijn om samen met je klas en mentor het plezier van sporten te ervaren, zeker aan het einde van een schooljaar. Die verbinding zag je ook bij de organisatie. We werkten intensief samen met (oud-)leerlingen van de school. Onze bovenbouwleerlingen van het Sportleerbedrijf (vmbo), maar ook de leerlingen met het examenvak LO2 (mavo) of BSM (havo) ontwikkelden hier hun talent op het gebied van leidinggeven. De ploeg van TP Productions verzorgde podium, licht, geluid en effecten. De kids van Echnaton FM maakten de aftermovie en deden interviews. Echnalympics is de mooiste manier van ‘leren in beweging’.”

Atletische topprestaties op Echnalympics 2024 (Foto: Feenstra fotografie, Almere)