‘De Pot 2000’ voor Voedselbank Almere

Ook dit jaar komt Echnaton in actie voor Voedselbank Almere (voorheen: VLA). Traditiegetrouw verzamelen wij 2000 houdbare producten in ruil voor 2000 mooie liedjes. Die vormen samen ‘De Pot 2000’ van Echnaton FM en wordt uitgezonden in de week voor kerst. Vanaf heden is het ‘pop-up magazijn’ op Echnaton geopend in de hal. Help jij ook mee?

Onze actie is een schoolbreed project en is urgenter dan ooit, vanwege de energiecrisis en de torenhoge inflatie. Meer dan 800 gezinnen zijn inmiddels afhankelijk van ‘onze Voedselbank’ en dit aantal groeit gestaag! Wij hebben ieders hulp nodig om van de actieweek weer een succes te maken. Daarom doen wij een beroep op alle leerlingen, ouders, zakelijke relaties en vrienden van onze school.

Vijf manieren waarmee jij Voedselbank Almere kunt steunen:

  1. Doneer houdbare producten
  2. Doneer geld voor houdbare producten
  3. Doneer (kinder)kleding
  4. Bezoek de kerstruilmarkt
  5. Stem en bestel je eigen ‘De Pot 2000’-shirt

1. Doneer houdbare producten

Alles wat lang houdbaar is, is welkom. Denk aan: potgroenten, suiker, zonnebloemolie, keukenrollen, crackers, beschuit, chocolademelk, drinkyoghurt, (oplos)koffie, witte bloem, bakmeel, etc.

Breng de producten langs op woensdag 21 of donderdag 22 december bij ons ‘pop-up magazijn’ in de hal. Onder het genot van een verse kop koffie krijg je gelijk wat zendtijd op Echnaton FM om je actie/je bedrijf onder de aandacht te brengen. Natuurlijk draaien we jouw bijdrage aan onze hitlijst ‘De Pot 2000’ van 2022.

2. Doneer geld voor houdbare producten

Is het lastig om boodschappen naar Echnaton te brengen? Rechtstreeks doneren aan Voedselbank Almere kan veilig via onderstaande knop. Let op: dit platform trekt een kleine vergoeding af van elke donatie.*

3. Doneer (kinder)kleding

Welke kleding heb je al lang niet meer gedragen? Lever het in op Echnaton. Voorwaarde: de kleding ziet er nog goed uit, heeft geen gaten of vlekken en is gewassen. De kleding zit netjes in een tas die dichtgemaakt is. De kleding kan ingeleverd worden bij ons ‘pop-up magazijn’ in de hal.

4. Bezoek onze kerstruilmarkt

Ons leerbedrijf Ondernemen organiseert woensdag 21 december een kerstruilmarkt. Hier vind je alles voor een sfeervolle kerst. Veel producten zijn eigen fabricaat door bijvoorbeeld de leerbedrijven Techniek Pie en Horeca. Ook kun je je voor de feestdagen laten verzorgen door leerbedrijf Zorg & Welzijn. Kortom: neem houdbare producten mee en kom kerstshoppen op Echnaton.

5. Stem en bestel je eigen ‘De Pot 2000’ t-shirt

Een leven zonder muziek kunnen wij ons niet voorstellen. Muziek geeft plezier, troost en geluk. Daarom stelt Echnaton FM ‘De Pot 2000’ samen, waarvoor iedereen zijn favoriete liedjes kan inleveren. ‘De Pot 2000’ is te horen in de week voor kerst, van maandag 19 t/m vrijdag 23 december.

In ieder liedje zit vaak ook een mooie zin die jou raakt. Deze zin/quote kun je nu op een t-shirt laten zetten bij ons leerbedrijf Multimedia. Geef voor maandag 12 december je quote en artiest door bij Echnaton FM (plus de maat van je t-shirt). Zo maak jij helemaal de blits tijdens ‘De Pot 2000′ van 2022 . Prijs: 20 euro per stuk. Hiervan gaat 15 euro naar Voedselbank Almere. Bestellen? Loop langs het medialokaal in de hal of doe je bestelling per mail!

Wij zien uit naar een mooi eindresultaat. Samen met jou hopen we de vele klanten van Voedselbank Almere een warme kerst te bezorgen.

Team Voedselbank

* Bij online doneren via Steunactie gaat 5% van de opbrengst naar het platform. Daarnaast kost elke transactie 0,50 euro. De rest van het gedoneerde bedrag wordt rechtstreeks gestort op de rekening van Voedselbank Almere.