Challenges op informatieavond Echnaton

‘Programmeren, shirts maken, sporten en koken’

Op dinsdagavond 15 november organiseert scholengemeenschap Echnaton een informatieavond voor basisschoolleerlingen. Vanaf 18.00 uur presenteert de hele school zich met challenges voor kinderen en voorlichting voor ouders.

echTalent-routes en leerbedrijven

Kinderen kunnen met korte challenges (kleine opdrachten) kennismaken met o.a. ondernemend onderwijs, de echTalent-routes, het Doen & Ondernemen Plein en de Businesshavo. In de bovenbouw zijn de zeven interne leerbedrijven eveneens geopend. Met de challenges zijn mooie prijzen te winnen, zoals het opnemen van je eigen podcast, een kookclinic met je vrienden/familie of een sportactiviteit op je basisschool.

Robotballen 

Het aanbod aan challenges is zeer divers. Zo staat in de gymzalen de ‘Grote Gym Challenge’ geprogrammeerd. In restaurant l’Ecole spelen ze ‘Taste or Dare’ en in de keuken zijn fingerfood workshops. Bij het leerbedrijf Multimedia ontwerpen leerlingen hun eigen shirtjes. Vanuit de echTalent-route Technology & Design is het mogelijk om robotballen (Sphero’s) te programmeren en te besturen.

Meer informatie

De informatieavond van Echnaton vindt plaats op dinsdagavond 15 november van 18.00 tot 21.00 uur. Parkeren is gratis in de Schippergarage met de Echnaton uitrijkaart (te verkrijgen bij de servicebalie van de school). Meer informatie: www.echnaton.nl.

Onderschrift foto (Feenstra Fotografie, Almere)

Gilliano en Regjaynö besturen een Sphero (robotbal) bij de echTalent-route Technology & Design op Echnaton. Dit is een van de vele challenges op de informatieavond van dinsdag 15 november.