Businesshavo Echnaton met praktijkvak en (bedrijfs)economie

Wees de ondernemer van je toekomst’

Mara Blijleven uit 4 havo maakt bij het vak geschiedenis een podcast over de ‘kenmerkende aspecten’. “Ik wil later een eigen creatieve onderneming. Economie en bedrijfseconomie sluiten mooi aan op mijn toekomstplannen. De geschiedenispodcast is leuk om te doen en ik leer er veel van. Podcasting is ook nog eens een interessante activiteit om geld mee te verdienen.” (Foto: Feenstra Fotografie, Almere)

Dit schooljaar is Echnaton gestart met de Businesshavo, een kleinschalige praktische opleiding met een ondernemend en sportief karakter. De Businesshavo maakt van jonge havisten echte ondernemers. In klas 1 krijgen ze elke week het praktijkvak ‘Doen & Ondernemen’. Deze ondernemende vaardigheden zijn de basis voor de entrepreneur van de toekomst.

Praktijkvak en (bedrijfs)economie

Ondernemerschap is de rode draad door de gehele havo. Naast een praktijkvak biedt Echnaton als enige Almeerse school in klas 2 economie aan en in klas 3 bedrijfseconomie. Verder is er veel ruimte voor oriëntatie op de werkvelden en opleidingen. Met het project ‘Ondernemen doe je zo!’ maken leerlingen bijvoorbeeld kennis met het bedrijfsleven en worden ze gecoacht door echte ondernemers. Dit levert in de onderbouw een eerste ondernemingsplan op. Sollicitatietrainingen zitten eveneens in het programma.

Sportief examenvak

In de bovenbouw draait het om kennis, vaardigheden en het aanleggen van een zakelijk netwerk. De leerling werkt actief toe naar een passende HBO-opleiding. Het profielwerkstuk is gericht op een praktische opdracht van een bedrijf of gaat over de eigen loopbaan, toekomst en talenten. Voor sportieve ondernemers is er het examenvak ‘Bewegen, Sport & Maatschappij’. Op de Businesshavo is de leerling de ondernemer van zijn eigen toekomst.

Open avond op vrijdag 27 januari

Op vrijdagavond 27 januari organiseert Echnaton de open avond. Vanaf 18.00 uur is de gehele school in bedrijf. Kinderen kunnen meedoen aan vele challenges. Voor ouders zijn er presentaties. Parkeren kan gratis in de Schippergarage. Een uitrijkaart is te verkrijgen bij de servicebalie.