8000 producten en 8000 euro voor Voedselbank Almere

Esther Mons van Voedselbank Almere ontvangt de opbrengst van ‘De Pot 2000’ van Echnaton op het kerstgala. (v.l.n.r. Ritchie Brouwer, Jace van Roekel, Marleen Sierhuis, Esther Mons en Freek van Gurp.) Foto: Feenstra Fotografie, Almere.

De vierde editie van ‘De Pot 2000’ van Echnaton levert een recordopbrengst op voor Voedselbank Almere. Deze week haalden leerlingen en personeel 8126 houdbare producten op. Daarnaast kwam er 8068 euro aan donaties binnen en zijn twee grote containers gevuld met kleding. Dat maakten we gisteravond bekend tijdens het kerstgala in de aula.

Acties ‘De Pot 2000’

Met ‘De Pot 2000’ werd door schoolradiostation Echnaton FM 2000 liedjes verzameld in ruil voor 2000 houdbare producten. Deze week organiseerden we diverse acties: een kerstruilmarkt, een vintage kledingshop, een kerstlunch in het eigen restaurant, een statiegeldactie in de hal, etc. Bovendien werden Almeerders uitgenodigd om producten langs te brengen bij ons pop-up magazijn en vroegen we ‘partners’ om donaties.

MAX Maakt Mogelijk

Stichting MAX Maakt Mogelijk kwam gisteravond met een extra verrassing: 600 warme plaids voor op de bank en een cheque van 5000 euro voor Voedselbank Almere. Marleen Sierhuis van Omroep Max overhandigde de cheque aan Esther Mons van Voedselbank Almere.

Kerstgala – A Gathering Of Friends

Na de officiële overhandiging vierden we feest. Bekende oud-Echnatonners uit de (inter)nationale muziekbusiness traden op hun oude school op. Met Onin, Mello, Yssi SB, Bens en Sevn Alias had ‘A Gathering Of Friends’ een imposante line-up. Echnaton en Voedselbank Almere bedanken iedereen voor de betrokkenheid en medewerking aan ‘De Pot 2000’ van 2022.