4632 potten en 1805 euro voor Voedselbank Almere

Scholengemeenschap Echnaton haalde met ‘De Pot 2000’ 4632 potten op voor Voedselbank Almere. Daarnaast kwam er een bedrag van 1805 euro binnen aan donaties. Dat maakte rector Freek van Gurp donderdagavond bekend tijdens de afsluiting van het Echnaton Winterfestival.

Annemieke van Ingen (links) organiseerde met haar Leerbedrijf Horeca de jaarlijkse ‘VLA-lunches’ en vroeg om houdbare producten als fooi. Die werden overhandigd in de studio van Echnaton FM tijdens ‘De Pot 2000’ op het Echnaton Winterfestival.

Gezellige kerstmarkt

In de feesttent op het schoolplein organiseerden leerlingen en collega’s een gezellige kerstmarkt met eigen creaties, hapjes, drankjes en leuke activiteiten. Echnaton FM zond ‘De Pot 2000’ van 2023 uit: 2000 mooie liedjes in ruil voor 2000 houdbare producten. Ook vierden Echnaton FM en TP Productions hun jubileum met veel oud-dj’s en optredens van de Almeerse bands Fire Proof, Revenge en Jackie Knows.

Eigen supermarkt

De 4632 houdbare producten zijn vanochtend opgehaald door de vrijwilligers van Voedselbank Almere en liggen morgen in de schappen van de eigen supermarkt.