Eigen leerbedrijven

Modern beroepsonderwijs is ook ‘typisch Echnaton’. Vanaf volgend schooljaar starten we met ‘dienstverlening & producten’. Als enige school in Almere loop je binnen onze vmbo bovenbouw elke periode één dag in de week stage bij een bedrijf of instelling. Binnen school kan dat bij ons mediabedrijf Echnaton FM Crossmedia, bij restaurant L’ecole met eigen bakkerij of bij Techniek & Onderhoud. Buiten school kan dat bij o.a. restaurant Onderweg, zorgcentrum De Kiekendief, Bakker Bart, etc.

Dienstverlening & producten

De beroepen van tegenwoordig zijn niet meer te vergelijken met die van vroeger. Een verpleegkundige moet niet alleen verstand hebben van zorg, maar komt in het werk ook in aanraking met techniek en computers. De timmerman van tegenwoordig heeft niet alleen verstand van hout en spijkers, maar moet ook een keuken kunnen plaatsen en elektra kunnen aansluiten. En de winkeleigenaar heeft niet meer genoeg aan boekhouden alleen. Hij moet vooral veel weten van ondernemen.

Eigentijds onderwijs

Om je beter op deze toekomst voor te bereiden, heeft Echnaton een nieuwe vorm van voorbereidend beroepsonderwijs: dienstverlening & producten. Dit programma hebben we ontwikkeld omdat er behoefte is aan nieuw en eigentijds onderwijs dat rekening houdt met al die veranderingen in werk en beroep. Bij dienstverlening & producten maak je, op school en daarbuiten, kennis met zeer uiteenlopende soorten werk.