Zin in dit schooljaar?

30 - 08 - 2016

Introductieweek_webOndanks dat de zomer nog volop wordt gevierd, zagen we vandaag toch eindelijk weer leerlingen op Echnaton. Deze eerste schooldag stond in het teken van boeken ophalen, roosters doornemen, afspraken maken, maar vooral ook (opnieuw) kennismaken.

Tweedeklassers Achraf, Bradley, Jane, Fira en Lisa hadden er stiekem best wel zin in. Er moest namelijk dringend bijgepraat worden over de vakantie-ervaringen, Lisa’s nieuwe lenzen en Pokemon Go (“Dit roestige ding is een Pokestop!”). Kortom: Echnaton is de komende maanden ‘the place to be’.

Introductieprogramma voor alle leerlingen

De rest van de week zijn er voor alle leerlingen van de school diverse educatieve, sportieve en samenbindende activiteiten. Zo gaan de nieuwe brugklassers op introductiekamp: drie dagen van sport, spel en weinig slaap voor een snelle kennismaking met elkaar.

Globaland

Tweedeklassers volgen o.a. het spannende simulatiespel Globaland. Als lid van een regering worden er door de leerlingen zaken opgelost als oneerlijke handel, vrouwendiscriminatie, vluchtelingenproblematiek, honger en armoede. De bovenbouw volgt een uitgebreid programma van teambuilding met diverse sporten en spellen.

Maandag 5 september starten de reguliere lessen.