Workshops door leerafdelingen

26 - 09 - 2017

Alle leerlingen van basisschool Het Samenspel namen woensdag 27 september deel aan een evenement met de naam ‘De Grote Dag’. Vierdeklassers van Echnaton organiseerden veel activiteiten, samen met diverse partners uit De Brede school Stedenwijk. “Dit is ons nieuwe vmbo-onderwijs”, zegt onderwijsontwikkelaar Geertje van Riesen van Echnaton. “Leerlingen worden ingezet op hun kwaliteiten en dragen direct iets bij aan onze wijk.”

Nagel- en haarverzorging

Tijdens ‘De Grote Dag’ werkten Stad & Natuur Almere, KLEUR in CULTUUR, basisschool Het Samenspel en Talent in Opleiding met de leerlingen van Echnaton samen aan een zeer gevarieerd programma. En er was veel te doen, dus diverse leerafdelingen van Echnaton werden ingezet. Zo werkte het sportbedrijf mee aan workshops bootcamp, suppen en Oosterse vechtsport. De leerafdeling zorg tekende voor workshops nagel- en haarverzorging en koken. De techniekleerlingen gaven lessen houtbewerking en Echnaton FM Crossmedia zorgde voor de aftermovie.

Bekijk hier enkele foto’s door Mees, Lishandra, Ixia en Mascha:

Vandaag namen alle leerlingen van Basisschool Het Samenspel deel aan 'De Grote Dag'. Onze vierdeklassers organiseerden…

Echnaton FM Op Echnaton 发布于 2017年9月27日

Graadmeter voor succes

“Het is mooi om te zien hoe serieus de leerlingen zich de afgelopen weken hebben voorbereid. Het enthousiasme was extra groot, omdat de kinderen van Het Samenspel een leuke en gevarieerde dag verwachtten. Hun enthousiaste reactie was de graadmeter voor succes”, aldus Van Riesen. “Dit wordt hoe dan ook een terugkerende activiteit waaraan de volgende keer nog meer van onze leerlingen zullen meewerken.”

Bekijk hier een fragment van de workshop knotshockey in 360 VR. (Beelden: Andy):

Diverse locaties

‘De Grote Dag’ dag duurde van 8.30 tot 14.30 uur en vond plaats op diverse locaties, zoals Het Samenspel, scholengemeenschap Echnaton, het Beatrix Park en buurtclub Stedenpunt. De dag werd afgesloten met een braderie in sporthal Stedenwijk.