Weer naar school

02 - 06 - 2020

Het is 8.30 uur en in het lokaal van de docent Engels (Willeke Markenstein) wordt gezellig gekletst. De elf leerlingen uit klas BK2A hebben ‘gewoon’ zin in school. “Ik verveelde me thuis”, zegt Myron. Nisa mist vooral haar vrienden. “We hebben elkaar bijna drie maanden niet meer gezien, dus ik ben blij dat we weer mogen.”

Welbevinden

Docent Willeke herkent het gevoel van haar leerlingen. “Het is fijn om iedereen weer te zien en ik ben zeer benieuwd naar hoe het met ze gaat. Dat staat vanochtend centraal: het ‘welbevinden’ van mijn leerlingen. De rest van de periode gebruiken we vooral om het schooljaar goed af te sluiten, de eventuele achterstanden zo beperkt mogelijk te houden.

Twee dagdelen per week

Willeke was vanochtend al vroeg op Echnaton om het lokaal in orde te maken. “Alle ramen staan ​​open voor voldoende ventilatie, de desinfecterende sprays staan ​​klaar en de tafels staan ​​op anderhalve meter. Ik heb ze net schoongemaakt.Het zijn allemaal duidelijke richtlijnen die worden nageleefd op Echnaton. Elke lesgroep heeft zijn eigen looproute door de leshuizen en overal staan ​​collega’s om het verkeer in goede banen te leiden. De komende weken krijgt elke klas op school twee dagdelen per week les. De rest van de lessen blijft -net als de afgelopen maanden- digitaal.

Teleurgesteld

In het trappenhuis komt een eersteklasser teleurgesteld terug. “Mijn groep krijgt morgen pas les.” Twee collega’s vangen hem op en begeleiden hem naar de uitgang. Het is de tweede ‘eerste schooldag’ van 2019-2020. Nog nooit in de geschiedenis van Echnaton hadden we meer zin in les dan in een dagje strand.