Veel Echnatonners op Junior Challenge

10 - 09 - 2018

Afgelopen weekend stond Almere in het teken van de Challenge Almere – Amsterdam. Dit triatlonweekend is Europa’s oudste ‘long distance triatlon’. Een groot evenement dus, met als voorprogramma de Junior Challenge op vrijdag. Daar waren bijzonder veel Echnatonners vertegenwoordigd.

Sporters

Het draait natuurlijk om sportieve prestaties op drie onderdelen: 380 meter zwemmen in het Weerwater, gevolgd door 18 kilometer fietsen en tot slot nog even 4,2 kilometer hardlopen. Deze 1/10 afstand van de ‘grote’ triatlon doe je niet zomaar!

Persoonlijke grenzen

Echnaton zorgde voor een behoorlijk aantal deelnemers. Uit elke jaarlaag zagen we ze wel op het parcours voorbijkomen. Gymdocenten Caroline en Teske zorgden met hun eigen ‘challenge’ voor nog een extra groep deelnemers.

Echt een professional

“Ik probeer al 15 jaar zoveel mogelijk kids naar de triatlon te praten, maar heb er zelf nooit aan meegedaan”, zegt Caroline. “De deal met Teske was: als we er uit onze klassen tien extra mee kunnen krijgen, dan gaan we zelf ook. Dat hebben we geweten. Wát een ervaring! Er komt zoveel op je af: het inschrijven, een tracker om je enkel, met zijn allen in zwemkleding en badmuts wachten op het startsignaal… je voelt je hier écht een professional. Maar het was wel zwaar, vooral het zwemmen op open water.”

Samen

Caroline is trots op de leerlingen. “Dit gaat echt om grenzen verleggen, maar we deden het samen met de kids en hun ouders. We hebben elkaar er gewoon doorheen gesleept.”

Organisatie

Naast sporters leverde Echnaton ook een fors aandeel in de organisatie. Collega’s Kirsten en Marjan zijn hier al enkele maanden druk mee geweest, maar er was ook medewerking van de leerlingen van LO2, het sportleerbedrijf en Echnaton FM Crossmedia. Zo waren de LO2’ers verkeersregelaars, assisteerden ze bij de inschrijfbalie van KAF, regelden zij het verkeer en stonden ze als wegwijzer langs het parcours.

Sportleerbedrijf Echnaton

Collega Bouke: “Tien leerlingen van ons sportleerbedrijf hielpen bij het uitgeven van drankjes aan de lopers. De snellere atleten slaan dat over, maar de grote groep daarna maakt er dankbaar gebruik van.

Reportages

De leerlingen van leerbedrijf Echnaton FM Crossmedia maakten live radio vanaf de Esplanade, maar zorgden ook voor de videostream, foto’s en reportages. Check de video’s hier.