Veel Echnatonners naar The School Final

01 - 06 - 2018

Afgelopen vrijdag waren de Flevolandse regiofinales voor Olympic Moves The School Final. Echnaton kwalificeerde zich daar met een groot aantal teams voor de grote dag in juni: kom maar op met die plakken!

echTalent-route basketbal

Als zeer sportieve school zijn we ieder jaar goed vertegenwoordigd bij The School Final, maar dit jaar zijn ook onze basketballers er klaar voor. De jongens klas 1 werden afgelopen vrijdag overtuigend eerste door de finale met 18-1 te winnen.

In de halve finale schakelden zij het tweede team van Echnaton helaas uit. Dit team bestaat uit jongens die niet op basketbal zitten, maar hard hebben getraind bij de echTalent-route op vrijdagmiddag.  Zij wisten zelfs van andere schoolteams met ‘echte’ basketballers te winnen. Een groot compliment voor trainer/docent Teske! De jongens klas 2-3 hebben zich eveneens geplaatst.

Meer finalisten

Vanuit de echTalent-route voetbal zijn de jongens klas 2-3 geplaatst. Verder zien we de atletiekjongens uit klas 1-2 en het schoolteam (jongens), maar ook de softbaljongens klas 1-2 bij de landelijke finale terug. Tijdens eerdere toernooien bleken de tennissers klas 1-3 (recreatieteam) en ons badminton-schoolteam ook goed genoeg voor een finaleplek.

Olympic Moves The School Final vindt plaats op vrijdag 8 juni 2018. Op sportcentrum Papendal komen ruim 7000 sporters van circa 350 scholen in actie in een bloedstollende race om een plek op het erepodium. Echnaton FM zendt er live uit vanaf 7.00 uur.