Veel creativiteit op CKV-dag

08 - 10 - 2020

Onze vierdeklassers uit de bovenbouw bk werden vandaag getrakteerd op allerhande creatieve workshops. Onder leiding van cultuurcoördinator Tilly Nijhof werd -ondanks corona- groots uitgepakt met een prachtig programma.

Stop motion

Zo waren er diverse workshops stop motion. Sommige groepen lieten papieren objecten bewegen, andere zetten hun eigen klasgenoten als hoofdpersonen in. In het lokaal van biologiedocent Geertje viel het oog van twee jongens op een skelet. Hun ‘Halloween blockbuster’ was in vijf kwartier klaar voor release.

Streetdance-choreo

In het zorglokaal van Urmy troffen wij een groep soepele meiden aan met een topdanser ervoor. Zij hadden niet veel tijd nodig voor een prachtige streetdance-choreo waar zelfs begeleider Marcel niet stil bij kon blijven zitten.

Bamboe Bouwen

Voor de mensen die de cursus ‘Kreatief met Kurk’ hebben gevolgd… ‘Bamboe Bouwen’ is hier het architectonisch vervolg op. Meester Elmer nam al snel de regie over een behoorlijke groep -drijfnatte- bouwers met als resultaat een metershoog bouwwerk.

Street Art

Echte kunst hangt niet alleen in een museum, maar vind je dikwijls op muren en onder bruggen. Dan heet het ‘street art’ en dat kunnen onze leerlingen prima zelf maken. Art met een grote ‘A’. Onder begeleiding van een ervaren artist maakten de leerlingen geweldige grafity’s van hun eigen naam. Ook werden sommige moeders in het zonnetje gezet.

Beats

Op zo’n CKV-dag krijg je nogal eens interessante mensen uit ‘het vak’ over de vloer. De workshop ‘Beats’ werd gegeven door producer Alberto Arifi. Met Typhoon en Snelle heeft hij diverse successen kunnen vieren. Kortgeleden ontving hij zelfs een gouden plaat voor Snelles hit ‘Alleen Maar Gelukkig’.

Voorstelling Dance Hypes klas 3

En dan de dansvoorstelling ‘Dance Hypes’ in de aula. Wát een energie hebben deze dansers! Zij namen de derdeklassers mee in een soort tijdreis langs jongerenrages van 1900 tot nu. Met een zaal vol Echnatonners kan interactie niet uitblijven. Er werd gedanst, gezongen en zelfs live gerapt. In de grote finale ging het dak eraf en zagen wij zelfs enkele collega’s -op anderhalve meter afstand- op het podium meedoen. Hier gaan we nog lang van nagenieten.