Tiende SpraakWater Festival

10 - 03 - 2017

Op scholengemeenschap Echnaton vindt dinsdagavond 14 maart a.s. de tiende editie van het SpraakWater Festival plaats. Tijdens dit vertelfestival treden circa 250 eersteklassers op voor hun ouders. Vanaf 18.45 uur is de inloop. Om 19.00 uur starten de verhalen in de klassen.

Bonte mix

De kinderen hebben de afgelopen periode bij het vak Nederlands en in de studieles kennisgemaakt met alle facetten van de vertelkunst. Tijdens het SpraakWater Festival vertellen zij hun eigen verhaal. Het festival is nu al een aanrader, omdat er heel wat spreekangst is overwonnen. Traditiegetrouw wordt het een bonte mix van spanning, humor en emotie. Kortom, voor ieder wat wils.

Teamspirit

Het SpraakWater Festival is bedoeld voor alle eersteklassers van Echnaton. Spreekvaardigheid komt in het programma van het vak Nederlands al veel aan bod, evenals presentatietechnieken. Verhalen vertellen is daarom een goede aanvulling. Iedere familie heeft wel verhalen die op elke verjaardag worden verteld. Het blijkt dat die verhalen ook in de klas in de smaak vallen. Het overwinnen van spreekangst en het vertellen van persoonlijke en breekbare verhalen heeft in veel klassen al tot een enorme teamspirit geleid. Voor de leerlingen is de tiende editie van het SpraakWater Festival daarom nu al geslaagd.