Thema-avond voor ouders met Marina van der Wal

07 - 03 - 2016

Pubers_webOp dinsdagavond 22 maart organiseert de ouderraad een thema-avond onder het motto: ‘Puber in huis? Hoe houd je het gezellig?’ De avond start om 19.30 uur en vindt plaats op onze school. De toegang is gratis.

Hoe ouder kinderen worden, des te minder lijken ze op wasmachines. De montagehandleiding en de gebruiksaanwijzingen blijken -zeker in de puberteit- de grote afwezigen!

Ik ben niet gek!

‘Ik ben niet de enige met vragen én ik ben niet gek als ik deze periode in het leven van mijn kind ook een lastige tijd vind’. Dit gevoel van herkenning en erkenning delen de bezoekers van de ‘puberavonden’. Op een humoristische manier wordt de spagaat waarin ouders en pubers zitten geschetst. Aan de ene kant hebben pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant zie je dat pubers – mede door de ontwikkeling van hun brein – juist duidelijke sturing nodig hebben.

Marina van der Wal

Zij is bekend als de vaste opvoedkundige van vrouw.nl (Telegraaf), het programma Koffietijd, en als co- auteur van Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek en haar opvoedwaaiers! Marina is zelf moeder van twee ‘bijna-klaar-pubers’. Haar zoons (’92 & ’94) twijfelen regelmatig aan haar opvoedkwaliteiten. Zelf vindt ze dat wel een geruststellende gedachte. Meer informatie over Marina van der Wal: bekijk haar website of Facebookpagina.

Verzekerd zijn van een plaats? Stuur een mail naar: ouderraad@echnaton.nl.