Speechschrijver Martin Luther King op Echnaton

11 - 01 - 2019

Dinsdag 15 januari bezocht Harcourt Klinefelter onze school. De 80-jarige persvoorlichter en speechschrijver van Martin Luther King ging in gesprek met de leerlingen van klas 5 havo. De gastles maakte deel uit van het vak geschiedenis. “Juist in deze tijd is de boodschap van geweldloosheid en tolerantie van Martin Luther King actueler dan ooit”, zegt docent geschiedenis Martijn Schipper.

Martin Luther King

Klinefelter nam de legendarische speeches van King op, zodat ze op de radio uitgezonden konden worden. “Hij streed voor gelijke rechten, tegen discriminatie en racisme en stond voor vrede en verzoening”, vervolgt Schipper. “Klinefelter is de ideale verbinding tussen verleden en heden. Het is mooi wanneer mijn leerlingen een ooggetuige van de strijd voor burgerrechten van de afro-Amerikaanse bevolking in de VS mogen ontmoeten. Ik vind het een voorrecht om ze dit mee te geven op de negentigste geboortedag van Martin Luther King.”

The Great Speakers

De geschiedenisles met Harcourt Klinefelter vond plaats in het geschiedenislokaal van Martijn Schipper. ’s Avonds sprak hij nog op de ‘Martin Luther King 90th Birthday Celebration’ in Poppodium De Meester. Daar spraken ook wethouder Jerzy Soetekouw, cabaretier en columnist Johan Fretz, Mitchel Esajas (co-founder The Black Archives) en Jonathan Baij (organisator The Great Speakers). De avond werd gepresenteerd door Mo Hersi en Tanja Jess.

Lees ook het artikel in Almere Deze Week.

Foto: Kevin Caro.