‘Snapchat crew’ genomineerd voor award

18 - 11 - 2016

snapchat-crew-olympic-moves-2016

Gisteravond werden in Utrecht de jaarlijkse Grand Prix Contentmarketing Awards uitgereikt. De Snapchat Crew van Echnaton FM ontving een nominatie voor ‘Beste User Generated Content Campagne’. Acht leerlingen verzorgden deze zomer professionele Snapchat-reportages tijdens Olympic Moves The School Final in Amsterdam.

Juryrapport

Ondanks dat de award niet werd gewonnen, was de jury onder de indruk van de inzet van het populairste netwerk onder jongeren. “Een mediumkeuze waarmee rechtstreeks op de jeugd wordt gericht”, aldus het juryrapport. “Enthousiasmerend om de doelgroep aan het sporten te krijgen en om zelf content te produceren. Het resultaat is uitstekend; vrolijk en aanstekelijk.”

Olympic Moves The School Final

Het idee om het populairste netwerk onder scholieren te gebruiken kwam van Fresh Bridge (social media agency, red.). Alex Vijfvinkel: ”Snapchat inzetten tijdens The School Final van Olympic Moves was een groot succes. De content werd gecreëerd voor en door de doelgroep via onze Snapchat crew, bestaande uit leerlingen van Echnaton FM. Door het gebruik van Snapchat hebben we een extra beleving weten toe te voegen aan de succesvolle The School Final. Zo zijn we met Olympic Moves een van de grootste kanalen van Nederland geworden.”

Beroepshouding

Ritchie Brouwer, coördinator van Echnaton FM Crossmedia, is trots op zijn leerlingen. “Op Echnaton staat de leerling écht centraal. Dat merk je ook tijdens de zes jaar dat zij voor Olympic Moves de live-streams verzorgen. Er wordt door de organisatie echt naar onze leerlingen geluisterd. Zij weten namelijk als geen ander hoe ze een publiek via social media kunnen bereiken. Met de masterclass van Fresh Bridge en de ervaringen tijdens The School Final hebben de reporters grote stappen gezet in hun beroepshouding.”

De Snapchat crew van Echnaton FM tijdens Olympic Moves The School Final 2016 (v.l.n.r. Roderick Cremers, Dinny van Huizen, Victor Bakhuizen, Silva Queirós en Nigel Schonewille). Foto: Fresh Bridge. Niet op de foto: Anneloes Winkelman en Eva Posthuma.