Abdelkader Benali naar Echnaton

01 - 11 - 2016

abdelkader-benali_webVandaag organiseerde Echnaton een kleinschalige editie van de Echnaton Inspiration Tour. Schrijver Abdelkader Benali liet zich in de aula van de school ondervragen door leerlingen van havo 4 en havo 5. Bekijk het verslag van Omroep Flevoland.

Animatie

Hij gaf antwoord op vragen over zijn carrière, hobby’s en privéleven. Tevens verbeeldden enkele leerlingen een gedicht van de schrijver in een (animatie-)filmpje. Deze activiteiten maakten alle deel uit van de vakken Nederlands en CKV.

Havo

De Tour is gebaseerd op het populaire tv-programma College Tour. De zesde editie was het resultaat van een samenwerkingsverband tussen docente Nederlands Esmeralda Brunia en docente CKV Tilly Nijhof. Deze vragenronde zit in het curriculum van de kleinschalige havo van Echnaton. Die had afgelopen schooljaar 100% geslaagden.

Echnaton Inspiration Tour

De Echnaton Inspiration Tour is een jaarlijks evenement. Echnaton is een sportieve school, maar onderscheidt zich ook op het gebied van cultuur. In de afgelopen zes jaar heeft elke doelgroep binnen school wel een editie van de Echnaton Inspiration Tour mogen beleven. Eerder waren cabaretiers Jörgen Raymann en Jandino Asporaat al te gast, maar ook acteurs Waldemar Torenstra en Roos van Erkel. Vanuit de politiek stonden in het verleden minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker centraal.