Schone wijk, sollicitaties, sport en cabaret

26 - 04 - 2018

Terwijl de examenkandidaten vmbo vandaag hun laatste examen maken en de mhv zich hierop juist voorbereidt, vonden er in de onderbouw deze week diverse activiteiten plaats. Het was weer afsluitende week op Echnaton!

Nederland schoon

Als vervolg op de Landelijke Opschoondag doken diverse eerste klassen de wijk in, op zoek naar zwerfafval. Met prikkers werd zoveel mogelijk afval in vuilniszakken gedaan. Een goede en leerzame daad, maar ook een sportieve: de klas met het meeste vuil won een prijs.

Atletiekdagen

Ook een sportief dagje mag natuurlijk niet ontbreken op de sportiefste school van Almere. Bij Almere ’81 namen diverse klassen deel aan een pittig atletiekprogramma.

Hakim

Cabaretier en tv-persoonlijkheid Hakim is inmiddels vaste gast op Echnaton. Hij deed deze week zijn programma voor diverse klassen.

Sollicitatietraining

De tweedeklassers uit de afdeling bk kregen deze week sollicitatietraining van mensen uit het bedrijfsleven. Vanuit Jinc werden deze praktijklessen gegeven door o.a. Annemarie Jorritsma (voormalig burgemeester van Almere en nu fractievoorzitter VVD in de Eerste Kamer) en Herbert Griffioen (bestuursvoorzitter Almeerse Scholen Groep).

Een mooie reportage van de sollicitatietraining door Omroep Flevoland is hier te zien.