Projectweek

16 - 04 - 2021

Deze week stond weer bol van de activiteiten. Presteren, daar draaide het bij veel bovenbouwleerlingen om. Er moesten SE’s gemaakt worden of proefexamens. Veel leerlingen bereiden zich inmiddels voor op de naderende eindexamens. Een spannende tijd nadert en we wensen alle examenkandidaten veel succes toe.

LOB

Bij de onderbouw mh stond loopbaanoriëntatie en -begeleiding op de agenda. Dat kon een creatieve invalshoek hebben, zoals bij het project ‘Wie ben jij?’ of bij een dansworkshop. Gastsprekers stonden in diverse klassen om onze leerlingen te inspireren met verhalen vanaf de werkvloer.

Harde schijf van vijf

Bij de eersteklassers van de afdeling bk stond mediawijsheid op het menu. TMI Academy verzorgde diverse online lessen over ‘fake news’ en de gevaren en kansen van social media. Beste advies aan ons allemaal: houd je aan de ‘harde schijf van vijf’.

Solliciteren met JINC

De tweede klassen bk en mh volgden sollicitatietrainingen door JINC. Diverse beroepsbeoefenaren kwamen naar Echnaton om deze gesprekken daadwerkelijk te voeren. Hoe dat ging? Beluister de podcast met drie ondernemers en een groepje leerlingen.