Ouderavond: my life online!

17 - 03 - 2017

Maandagavond 20 maart organiseert de ouderraad een voorlichting over het gebruik van social media door pubers. De inloop is 19.15 uur en de start om 19.30 uur. Locatie is de aula van Echnaton.

Risico’s

Internet is overal en pubers brengen er veel tijd door. Naast alle voordelen die social media & internet bieden zijn er natuurlijk ook de risico’s. Hoe begeleid je je kind hierin in deze snel veranderende tijd? Wat moet je als ouder eigenlijk allemaal weten? Moet je meer controleren, afspraken maken of juist meer praten? En wat zijn, niet te vergeten, de positieve kanten van internet & social media?

Meelachen

Theatergroep De Nieuwe Lichting is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers en speelt een interactief programma. Ouders krijgen hiermee inzicht in hun rol als ouder en kunnen meedenken, meepraten en meelachen.

Herkenbaar

De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het gebruik van social media & internet centraal staan. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Tussentijds vragen ze om feedback: “wat zouden jullie doen?”. Vervolgens spelen de acteurs de aangedragen oplossingen terug in de scène.

Reacties van ouders

“Het ging echt over de praktijk en is daardoor herkenbaar.”
“Leerzaam en leuk dat het interactief is!”
“De interactie vond ik zeer positief. Hieruit blijkt dat de meeste ouders voor dezelfde dilemma’s staan.”

De Nieuwe Lichting

DNL speelt wekelijks voor jongeren, ouders en docenten door heel Nederland. Ze weten wat er leeft onder jongeren, maar weten ook hoe het is om ouder te zijn.