Ook badmintonners en streetdancers naar The School Final

22 - 04 - 2016

0c4056da-54f1-46ad-999e-2d541dcf59bdGisteren stond de laatste regiofinale voor Olympic Moves op de agenda. Echnaton leverde twee badmintonteams, een damesvoetbalteam en een twee streetdanceteams. Eén badmintonteam en één streetdanceteam wisten zich te plaatsen voor de grote ‘school final’ op vrijdag 10 juni in het Olympisch Stadion. Proficiat!

Streetdance

dance_web

Dansteam The Bright Diamonds wist gisteren de vakjury te overtuigen van haar excellente danskunsten. Deze dames combineerden hiphop met dancehall en werden geroemd om hun goede uitstraling en het synchroon dansen. De dames waren zenuwachtig, maar gingen met veel zelfvertrouwen weer naar huis. Tussendoor organiseerden zij nog even een dancebattle met de andere teams. Opbrengst: door naar Olympic Moves The School Final!

Badminton

badminton_web

De badmintonners werden in twee groepen verdeeld en moesten via een poulesysteem een plaats bemachtigen voor de finale. Team 1 bestond uit Timo van Stoffelen, Pjotr Odijk en Stephanie en Daisy Pietersz. Team 2 bestond uit Robin Verschoor, Andrew van den Hof, Chloë Amelo en Diede Odijk. Beide teams wisten zich als poulewinnaar te plaatsen voor de finale. Dat werd dus een Echnatononderonsje met helaas maar één winnaar in een leuke en hoogstaande badmintonfinale. Team 1 trok uiteindelijk aan het langste eind en mag naar het Olympisch Stadion.

Damesvoetbal

voetbal_web

Bij het voetbal kwam Echnaton uit in de categorie ‘dames schoolteam’. Veertien meiden gaven alles voor een finaleplek in Amsterdam. Naast teams uit Alkmaar en Driehuis was ook het OVC een tegenstander. De ploeg uit Alkmaar werd met overmacht kampioen, maar door in de laatste wedstrijd 1-1 te spelen tegen het OVC kwam het schoolteam op een prachtige derde plek. Daarmee was Echnaton de beste uit Almere. Helaas dus geen kwalificatie voor The School Final, maar wel goede vooruitzichten voor het interscholaire voetbaltoernooi op 24 mei in Almere.

Andere finalisten Echnaton

Voor deze sporten plaatste Echnaton zich al eerder: voetbal jongens klas 1, 3 en 4, softbal jongens schoolbreed, softbal meisjes bovenbouw, tennis schoolbreed, tennis competitieteam klas 3 en 4, basketball schoolbreed jongens, basketball schoolbreed meisjes en atletiek jongens en crossloop.