Nieuw op Echnaton: pauzesport!

20 - 10 - 2020

Sinds augustus biedt Echnaton pauzesport aan voor al zijn leerlingen. Rector Freek van Gurp (55), docent lichamelijke opvoeding van huis uit, wil niets liever dan een brede en gezonde ontwikkeling van zijn leerlingen. “Bewegen, sporten en bewust eten maken niet alleen je lichaam gezonder, maar ook je geest. Daar worden je schoolprestaties altijd beter van.”

Jaloers

Sport zit diep in het DNA van Echnaton. “Als jonge docent lichamelijke opvoeding op een school in ’t Gooi wist ik al heel lang dat Echnaton synoniem stond voor sport”, zegt Van Gurp. “De toenmalige sportklassen voor breedtesporters, het begeleidingstraject voor topsporters, maar ook de vakopleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid maakte ons diep vanbinnen wel eens jaloers. Nu, dertig jaar later, ben ik blij dat ik er als rector deel van mag uitmaken.”

Basketball

Van Gurp, zelf een fanatieke basketballer, ziet dat de tijd niet heeft stilgestaan. “Er is op Echnaton veel meer te kiezen dan vroeger. Met de nieuwe ‘echTalent-routes’ is het sportaanbod in de onderbouw breder dan ooit. Kinderen kiezen nu extra uren basketball, voetbal, martial arts, dans of clinics. Wil je toch eens iets anders dan sport proberen? Dan hebben we ook nog media, technology, kunst en horeca.”

Talent in Opleiding

Vanaf zijn entree vorig jaar augustus voelt Van Gurp dat hij volledig op zijn plek is. “Echnaton ademt sport. Of het nou oud-leerling Sergiño Dest is die bij FC Barcelona tekende of onze examenkandidaten die de sportactiviteiten op het Clarence Seedorf Plein organiseren… op Echnaton word je voortdurend meegezogen in een actieve en gezonde levensstijl. Daarbij werken wij intensief samen met clubs en stichtingen, zoals Almere City FC, Almere Sailors en Talent in Opleiding (TIO).”

Steven Bergwijn

“Deze laatste partner organiseert elke dag de pauzesport op ons eigen Groen & Gezond Plein. Iedere pauze kun je onder begeleiding van professionals voetballen, basketballen en tennissen. En ja, zo zijn Steven Bergwijn en LeBron James ook begonnen.”

Informatieavond dinsdag 27 oktober

Kennismaken met Freek van Gurp, zijn collega’s en het sportieve karakter van Echnaton kan op de informatieavond van Echnaton. Die vindt plaats op dinsdag 27 oktober van 18.00 tot 21.00 uur. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM, dus er is plek voor slechts één ouder per kind. Schrijft u zich daarom hier in. Op deze voorlichtingsavond zijn kinderen helaas niet welkom. De open avond op vrijdag 15 januari is speciaal voor hen.

Foto: Ricardo Brouwer (links) van ‘Talent in Opleiding’ na de pauzesport op het Groen & Gezond Plein van Echnaton en na een kort basketballduel met rector Freek van Gurp.