Met jiu jitsu naar Europacup

27 - 11 - 2017

Jiu-jitsu is zijn grote passie, maar hij geniet ook van zijn schooltijd op Echnaton. Eersteklasser Willem-Jaap sport maar liefst zes en soms zelfs zeven dagen per week. “Af en toe ga ik een weekend naar Duitsland voor een toernooi. Vrijdags moet ik dan al weg”, zegt Willem-Jaap. “De combinatie van school en sport kan ik alleen maar maken omdat Echnaton een Topsport Talent School is.”

Krachttraining

Voor leerlingen als Willem-Jaap is het topsporttraject van Echnaton bedoeld. “Woensdag is mijn drukste dag”, vervolgt hij, “vroeg naar school en om 14.20 uur door naar Van de Kamp Sport. Snel mijn pak aan voor de karatetraining. Daarna omkleden en ruim anderhalf uur lang krachttraining doen. O ja, een halfuurtje pauze om te eten, want om 18.30 uur start de judotraining. Rond 20.00 uur kom ik thuis, bakje kwark erin en dan nog aan mijn huiswerk. Soms ga ik direct door mijn bed in.”

Huiswerkbegeleiding

Op Echnaton krijgen topsporters diverse voordelen, zoals vrijstelling voor toetsen. “Die mag ik dan in een andere klas inhalen. Huiswerkbegeleiding heb ik op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Daar maak ik het huiswerk van die week en leer ik gelijk mijn toetsen. Ramon Koek (topsportcoördinator) helpt en legt uit. Ook maken we samen de planningen.”

Hartstikke leuke school

Willem-Jaap zit lekker in zijn vel. “Afgelopen jaar werd ik eerste bij diverse toernooien in Duitsland, België en Nederland. Ook was ik dit jaar tweede op het Nederlands Kampioenschap U15. In januari stap ik volledig over op Ne-waza jiu-jitsu (ook wel Braziliaans jiu-jitsu genoemd). Met die sport doe ik op 24 maart 2018 mee aan de Europacup U15. In de tussentijd heb ik het hier prima naar mijn zin. Echnaton is een hartstikke leuke school. Iedereen is aardig voor elkaar. Ook oudere leerlingen zijn aardig tegen eersteklassers.”