Koning brengt werkbezoek aan Echnaton

24 - 12 - 2016

Vanochtend werd onze school vereerd met een bezoekje van niemand minder dan Koning Willem-Alexander. Samen met burgemeester Franc Weerwind kreeg de Majesteit in een uur tijd een goed beeld van onze school. “Ik vind Echnaton een heel mooi voorbeeld van hoe er door samenwerken veel meer uit de leerling wordt gehaald dan op een ‘gewone’ school”, zo verklaarde Koning Willem-Alexander tegenover verslaggever Jeffrey (klas M2B) van Echnaton FM.

Kijkje in de keuken

noah-en-koning_webDat interview vond plaats nadat Koning Willem-Alexander uitgebreid in gesprek ging met de rector, diverse docenten en de leerlingenraad. Daar werd de organisatie snel en vakkundig doorgelicht. Tot slot zag hij de leerlingen van restaurant l’Ecole in actie in de keuken en stond hij Echnaton FM te woord.

Verstand van onderwijs

groep-en-koning_webSlechts enkelen wisten van het werkbezoek ‘Thuisvoelen in Nederland’. Rector Jannie Bakker heeft geleerd de kaken op elkaar te houden. “Maar het was het meer dan waard”, zo verklaarde ze na afloop. “Ik voelde me ontzettend vereerd! Het bezoek was heel fijn, omdat het zo natuurlijk verliep. De Majesteit blijkt enorm toegankelijk, goed ingelezen en met verstand van onderwijs. Hij stelde goede vragen. Ik ben trots op mijn collega’s en de leerlingen, want alles gebeurde in grote harmonie.”

De selfie van zijn leven

fullsizerenderBij een bezoek van de Koning hoort een uitgebreid draaiboek en een duidelijke regie. Toch zijn er altijd leerlingen die op het juiste moment op de juiste plek staan. Zo’n leerling is Diego uit klas B3C. Hij zag twee luxe auto’s aankomen en wist: hier gaat iets gebeuren. Voor iedereen het in de gaten had, brak hij door de beveiliging en stond hij naast de Koning. Resultaat: de selfie van zijn leven. “Ik kan het nog steeds niet geloven”, verzucht Diego. “Toen ik de foto zag, toen dacht ik: slaap ik? Is het een droom?”

Andere verslagen van het werkbezoek van Koning Willem-Alexander aan Echnaton en Almere:

Bekijk hier de reportage van Omroep Flevoland.

Lees hier een artikel van Almere Vandaag.

Lees hier een artikel van Almere Deze Week.

Lees hier een bericht van Het Koninklijk Huis.

Lees hier een artikel van Blauw Bloed (EO).

Bekijk hier een bijdrage van de Vereniging van Openbare en Algemeen Toegankelijke Scholen.

Lees hier een verslag van het blad Vorsten.

Fotografie: Feenstra Fotografie, Almere.