Inburgering Echnaton in 24 uur

29 - 08 - 2019

Na een lange zomervakantie opende Echnaton eindelijk zijn nieuwe schuifdeuren. Leerlingen en personeel kregen deze week alle mogelijkheden om elkaar (opnieuw) te leren kennen en een solide basis te leggen voor het komende schooljaar.

‘De 24 uur van Echnaton’

Voor nieuwe leerlingen is zo’n week het spannendst. Reden te meer voor de bk onderbouw om direct af te rekenen met mogelijke brugklas-stress. Kom je ‘De 24 uur van Echnaton’ ongeschonden door, dan ben je werkelijk klaar voor een mooie toekomst op onze school.

Kraak de code

Op woensdagmiddag was het dan ook een drukte van belang op de afdeling bk. Kids, ouders en docenten sleepten werkelijk van alles de school in om de overnachting in de lokalen zo comfortabel mogelijk te maken. Voor het slapengaan was er nog wel een uitgebreid programma af te werken: een speurtocht door de school, eten met de klas, een trefbaltoernooi, Champions League wedstrijdje kijken, kraak de code en natuurlijk een prachtig kampvuur op het plein.

Zwempartij

Van een korte nacht was bij kids en personeel niet veel te merken aan het ontbijt. Workshops en een zwempartij bij De Vrijbuiter maakten ‘De 24 uur van Echnaton’ tot een extreem effectieve inburgering in onze school.

Bossaball

Sport zit diep in ons dna, dus dat merk je ook tijdens de introductieprogramma’s. Diverse klassen deden allerhande sportieve activiteiten en maakten gelijk kennis met het dynamische bossaball (voetbal, volleybal en turnen op een opblaasbaar speelveld met trampolines). Fijn dat de mensen van Talent in Opleiding hier altijd weer zo’n mooi feest van maken.

Sport als examenvak

Echnaton beschikt over heel goede gymdocenten, maar onze havisten met bewegen, sport en maatschappij (bsm) als examenvak kunnen er ook wat van. Zij organiseerden een sportief programma voor de eersteklassers van de afdeling mhv.

Playground

Echnaton schonk de wijk lang geleden de Clarence Seedorf Playground, maar maakt er zelf ook dankbaar gebruik van. De derdeklassers van de afdeling bk mochten hun teambuildings-skills tonen op de gekste onderdelen: een opblaas-stormbaan, multi-skippy parcours, een Houdini-opdracht met touwen en -nieuw in het sportassortiment van de school- original kubb.

Fun Forest

De examenkandidaten bk konden de boom in… letterlijk. In klimpark Fun Forest Almere schoten de Tarzans en Janes als raketten voorbij, uiteraard netjes gezekerd voor een veilige landing in de klei.