‘Ik houd echt van praten’

03 - 11 - 2017

Dit schooljaar startte Echnaton met de echTalent-route. Alle eersteklassers krijgen twee uur in de week lessen die ze zelf kiezen. Vijf eersteklassers evalueren hun echTalent-route ‘Media & Broadcasting’. “Ik heb al snel leren editen. Nu doe ik interviews. Dat wil ik op de radio ook gaan doen”, zegt Ismael.

Verrassing

Naast ‘Media & Broadcasting’ kan er op Echnaton ook gekozen worden uit ‘Sports & Education’, ‘Technology & Design’, ‘Food & Health’ en ‘Arts & Entertainment’. “De tweede helft van dit jaar ga ik Food & Health doen”, zegt Sabine. “Maar ‘Broadcasting’ is een grote verrassing. Ik werd ingedeeld bij de radiogroep en dat blijkt enorm leuk te zijn.”

Energie

Sabine is samen met haar vriendin Phileine elke vrijdagmiddag in de studio van Echnaton FM te vinden. “Ik heb altijd zin om radio te maken met Sabine en de rest van de ploeg. Ik kan hier mijn energie kwijt en ik houd echt van praten. Alles floept eruit. Sabine vindt dat ik teveel praat, maar bij de radio komt dat goed van pas.” Sabine: “Klopt. Dit werkt lekker. We zenden daarom nu ook uit op dinsdagmiddag. Verder zijn we bezig met onze eigen show. Die hoor je binnenkort op Echnaton FM.”

Bakken

Met de vijf echTalent-routes krijgen leerlingen meer zicht op hun talenten en mogelijke vervolgstappen binnen hun onderwijscarrière. Ismael: “Ik heb voor Echnaton gekozen vanwege radio, media en sport. Drie dingen die ik altijd al leuk heb gevonden. Na deze periode blijf ik bij ‘Broadcasting’ of ik kies ‘Sports & Education’.” Tijmen ziet een toekomst binnen de media wel zitten. “Of ik word leraar. In ieder geval blijf ik nog een periode bij ‘Broadcasting’ of ik kies voor ‘Food & Health’. Ik kan al best goed bakken, want dat doe soms thuis.”

Informatieavond

Voor meer informatie over onze echTalent-routes ben je van harte welkom op de informatieavond. Die vindt plaats op dinsdagavond 14 november om 18.00 uur. Parkeren kan gratis in de Schippergarage. Een gratis uitrijkaart is te verkrijgen bij de servicebalie.