Mooie negende editie SpraakWater Festival op Echnaton

16 - 03 - 2016

Dinsdagavond 15 maart vond de negende editie van het SpraakWater Festival plaats. Tijdens dit vertelfestival traden circa 250 eersteklassers op voor hun ouders. Kevin Klück beleefde veel plezier aan zijn ‘moment of fame’ in klas K1B. “Het was spannend, maar ik heb er vooral van genoten. Het leukste was dat ik mensen heb vermaakt. Ik kreeg het merendeel aan het lachen en dat gaf me een blij gevoel.”

Groot geheim met dodelijk einde

“Mijn verhaal ‘Vijand of niet?’ ging over de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersoon Hendrik wil het leger in, maar hij ontdekt uiteindelijk een groot geheim met een dodelijk einde.” Kevin bouwde met dit verhaal spanning op, maar voegde ook de nodige dosis humor toe. Dat viel in de smaak bij ouders en leerlingen. “Ik ben erachter gekomen hoe ik mensen kan vermaken en hoe ik een boodschap overbreng op een live-publiek. Daardoor weet ik dat ik vaker op een podium wil staan, misschien als stand-up comedian.”

Emoties

De negende editie van Echnatons vertelfestival was er een met een lach en een traan, ervoer ook mentor Bonny O’Brien. “Het was een mooie en spannende avond op school, die veel emoties heeft losgemaakt bij de vertellers én de luisteraars. Dit festival is van a tot z gemaakt door leerlingen voor hun ouders en andere belangrijke gasten. Als mentor heb ik hier ontzettend van genoten.”

Kevin-SpraakWater_webSpreekvaardigheid

De leerlingen hebben op Echnaton de afgelopen periode bij het vak Nederlands en in de studieles kennisgemaakt met alle facetten van de vertelkunst. Tijdens het SpraakWater Festival vertelden zij hun eigen verhaal. Het overwinnen van spreekangst en het vertellen van persoonlijke en breekbare verhalen zijn enkele doelen die ook dit jaar ruimschoots zijn behaald. 

Foto: Peter Friederich