‘Heel Almere Bakt Gezond’

04 - 10 - 2016

heel-almere-bakt-gezond-1ALMERE – Afgelopen week brachten 670 leerlingen van verschillende basisscholen een bezoekje aan Echnaton. Tijdens dit voorlichtingsprogramma volgden de groepachters diverse proeflessen en zagen ze een korte live-show in de aula. Deze middagen vond ook de eerste ronde plaats van Echnatons bakwedstrijd ‘Heel Almere Bakt Gezond’.

Halve finale op dinsdag 8 november

In totaal deden 70 leerlingen mee aan de voorronde van deze bakwedstrijd. 20 kandidaten zijn geselecteerd voor de halve finale op dinsdagavond 8 november. De leerlingen namen de wedstrijd uiterst serieus en net als bij het tv-programma was er een vakjury om alle ‘baksels’ te beoordelen op vorm en smaak.

Cupcake met gezonde elementen

Marcel Outshoven, docent consumptieve technieken in Echnatonrestaurant l’Ecole is onder de indruk van de talenten van de kandidaten. “De opdracht was: maak een cupcake met gezonde elementen. De kinderen voegden dus o.a. vruchtensappen toe en vers fruit. Van hun basisontwerp moesten ze er uiteindelijk een serie van vier bakken. De winnende cupcakes waren gezond, mooi en smakelijk. Erg knap gedaan!”

Gezonde taart

Marcel weet al waar de halve finalisten naar toe werken. “Het wordt een basisrecept cake, waar ze zelf een gezonde en lekkere versie van maken. De kinderen kunnen al hun creativiteit gebruiken en natuurlijk het internet. De lijst met benodigde ingrediënten dienen ze bij mij in. In de halve finale maken ze een zo leuk mogelijke, gezonde, voedzame én lekkere cake. De overgebleven tien finalisten doen uiteindelijk de meesterproef. Dan zal er ter plekke een gezonde taart gebakken gaan worden.”

logo-heel-almere-bakt-gezond_2

Bewegen en voeding

‘Heel Almere Bakt Gezond’ sluit naadloos aan bij de visie van Echnaton. “Wij leren al onze leerlingen bewust bezig te zijn met bewegen en voeding en een gezonde bakwedstrijd past daarom goed binnen het sportieve en vooral gezonde profiel van onze school”, aldus Jannie Bakker, rector van Echnaton.

Module gezonde voeding

“Alle brugklassers volgen op Echnaton in aanvulling op ‘de reguliere’ uren bewegingsonderwijs extra sport of trainingen binnen het Highschoolconcept. Daarnaast starten we volgend schooljaar met een extra module gezonde voeding”, aldus Bakker.