Hasan: ‘Het wordt zeker een leuk jaar’

19 - 08 - 2020

Ondanks de beperkingen van corona is Echnaton ‘gewoon’ gestart met zijn introductieprogramma’s. Elke klas heeft zijn eigen activiteiten, zoals klimmen bij Fun Forest, het organiseren van een flashmob, survivallen in de bossen, lekker sporten op het strand en zelfs waterskiën. Doel: kennismaken, teambuilden en vooral veel lol maken.

Extra rondje

Hasan zit in klas B1C en heeft vandaag zijn eerste ervaring achter de kabel opgedaan. “Dit was echt gaaf! Ik wilde zo graag nog een extra rondje, dus ik daagde de begeleider uit. Als ik nog één keer mag, haal ik zeker het hele rondje. Ik zou 10% korting korting krijgen wanneer het lukte. Vallen betekende heel ver zwemmen. Hoe het afliep? Je raadt het al… ”, lacht Hasan.

Beetje wennen

De eerste dagen op een nieuwe school levert veel leerlingen slapeloze nachten op. “Voor mij niet. Ik was niet zenuwachtig, want ik kende al best veel mensen. Het is wel een beetje wennen, maar met deze activiteiten gaat dat automatisch. Het wordt zeker een mooi jaar.

Leren

Veel leerlingen hebben er -misschien wel door alle coronabeperkingen- zin in. “Ik wil leren en leuke dingen doen. Echnaton werd mijn school, vanwege de sport. Zelf vind ik veel sporten leuk. Ik kan goed basketballen en ga binnen de echTalent-route Sports & Education de voetbalklas doen.

Opstromen

Zijn schoolresultaten vindt Hasan even belangrijk. “Ik wil sowieso van BB naar KB opstromen, want ik kan hier genoeg hulp krijgen. Net als met sport wil ik er alles uithalen. Over corona maak ik me niet zoveel zorgen. Iedereen houdt zich op school netjes aan de regels, dus ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.

Beluister hier hoe Echnaton omgaat met de corona-richtlijnen. (Bron: Omroep Flevoland)