Football Talent start dagopleiding op Echnaton

07 - 03 - 2021

Football Talent biedt vanaf komend schooljaar een voetbal-dagopleiding aan in samenwerking met Echnaton. Door deze samenwerking krijgen nieuwe leerlingen van Echnaton de mogelijkheid om overdag te trainen en worden de trainingen aangepast aan de dagelijkse lesroosters.

School en sport perfect afgestemd

René Koster van Football Talent was al werkzaam als HJO. Dat deed hij bij onder andere Almere City FC, NEC, AZ en de KNVB. “Hoe gaaf is het dat je mee kunt doen aan een volwaardig voetbalprogramma, waarbij school en sport perfect op elkaar zijn afgestemd”, zegt Koster. “Echnaton biedt deze kans en zal zich ook inzetten voor begeleiding van deze leerlingen. Voetbal mag natuurlijk nooit ten koste gaan van de schoolresultaten, maar op deze manier geloven we dat sport en school elkaar juist gaan versterken. Daarbij komt dat je na een dag sport en school als gezin weer compleet aan tafel zit en je je niet hoeft te haasten omdat je ‘s avonds nog moet trainen.”

Tussen echTalent-route en Topsportprogramma

“De dagopleiding van Football Talent is de brug tussen de echTalent-route en ons Topsportprogramma”, zegt topsportcoördinator Ramon Koek. “Vind je voetballen leuk en wil je twee lesuren in de week voetbaltraining? Dan kies je voor de voetbalklas binnen de echTalent-route Sports & Education. Voor de echte fanatiekelingen is er nu de mogelijkheid te kiezen voor Football Talent. Wanneer deze talenten doorgroeien naar het betaald voetbal, zijn wij er voor de nodige topsportbegeleiding.”

Betaald voetbal

Koster: “De samenwerking van Football Talent en Echnaton geeft meer mogelijkheden om samen met de voetballers het maximale uit henzelf te halen. Wij geloven dat Almeerse voetbaltalenten met dit programma gemakkelijker aan zullen haken bij het betaald voetbalniveau in Nederland. Maar elk niveau is welkom op de opleiding, zolang je maar gemotiveerd bent om beter te worden.”

Voor jongens en meisjes

“De nieuwe opleiding is voor meiden en voor jongens,”, vervolgt Koster. “Het vrouwenvoetbal in Nederland maakt een enorme ontwikkeling door en voor de meiden is dit een grote volgende stap. Football Talent gaat aan de slag met de talenten door gedifferentieerd en veelzijdig te trainen. Denk hierbij aan een uitdagend trainingsprogramma op verschillende ondergronden met een diversiteit aan trainers met verschillende expertises.”

Powergirl Zone

Caroline Muskens, topsportcoördinator én voormalig KNVB-trainster, hoopt op meer meiden in het voetbal. “Talent in Opleiding startte de beweging Powergirlz en heeft als missie om gelijke (beweeg)kansen te creëren voor meisjes. In samenwerking met TIO willen Echnaton en Football Talent een Powergirl Zone creëren om zoveel mogelijk meisjes aan het voetballen te krijgen. Veel meiden ervaren drempels als het gaat om sporten, omdat ze denken dat het meer iets voor jongens is of dat ze er niet goed in zijn. Powergirlz en Football Talent denken hier anders over: sporten en ook zeker voetbal is voor iedereen.”

Nationale en internationale top

Koster: “In samenwerking met Powergirlz worden meiden tijdens de dagopleiding op een professionele manier opgeleid en kunnen ze zich – aan de hand van hun eigen ambitie – doorontwikkelen richting de nationale en internationale top. Zowel meiden die nog nooit een voetbal hebben aangeraakt als meiden die al serieus bezig zijn met hun sport zijn welkom om zich aan te melden, het beste uit zichzelf te halen en met plezier te komen voetballen.”

Aanmelden en meer informatie

De voetbal-dagopleiding van Football Talent gaat augustus van start. Leerlingen kunnen zich vanaf nu aanmelden via Football Talent. Aanmelden bij Echnaton kan hier.