Tien finalisten ‘Heel Almere Bakt Gezond’

09 - 11 - 2016

tymoDe tien finalisten van ‘Heel Almere Bakt Gezond’ zijn bekend. Tijdens de informatieavond van Echnaton streden gisteravond achttien goepachters om een finaleplek. Het doel was om een zo mooi mogelijke, gezonde en lekkere cake te bereiden. Als uitgangspunt kregen de leerlingen een basisrecept cake, die ze zelf mochten aanvullen en aanpassen tot een gezonde cake. Ook geheime familierecepten waren toegestaan.

winnaars_web

Vers Fruit

De resultaten waren verassend goed. Alle gebakken cakes waren overheerlijk. Kritisch is er door docenten en de rector gekeken naar het gezonde karakter van de cake. Ook hier scoorden veel bakkers erg hoog. Zo waren er bijvoorbeeld cakes met speltmeel, amandelmeel, vers fruit, noten en zoetvervangers zoals maple syrup.

janny-en-geertje_web

Spanning

Alle cakes werden beoordeeld door de rector Jannie Bakker en twee vakdocenten. De beoordeling en uitslag werden uiteindelijk bekendgemaakt door rector Jannie Bakker, zelf ook ooit bakdocent. De spanning was erg groot onder de bakkers en de grote groep ouders en bezoekers. Uiteindelijk ging iedereen met en leuke attentie naar huis.

ouders_web

Finale open avond

Tien van de superblije bakkers hoorden dat ze in de grote finale zitten op de open avond van vrijdag 20 januari 2017. Die avond staat een gezonde taart op het programma. Deze is dan al gedeeltelijk voorbereid een paar dagen eerder. De taart wordt uiteindelijk op het podium van de school gepresenteerd en beoordeeld. Uiteraard vindt dan ook de huldiging plaats.

meisje_webMeer foto’s van de informatieavond bekijken? Bekijk ze in dit album van AlmerePhoto. Met dank aan fotograaf Beau de Bruijn!