Raihana wint ‘Heel Almere Bakt…’

21 - 01 - 2017

Raihana (midden) wint de eerste editie met haar sinaasappeltaart met gezonde elementen. Esmee (links) werd tweede en Rachel (rechts) derde. Toppatissier en oud-leerling Robin Kruikemeijer beoordeelde samen met rector Jannie Bakker alle taarten. Raihana wint met haar klas een workshop marsepein bewerken door Robin Kruikemeijer. Foto: Björn Terpstra.

Bekijk hier ook het item van Omroep Flevoland.

Vrijdag 20 januari organiseert Echnaton de finale van de bakwedstrijd ‘Heel Almere Bakt Gezond’. Vanaf 18.00 uur strijden tien groepachters van diverse basisscholen om de eerste prijs. Doel is het maken van een gezond en smaakvol meesterwerk. De jury bestaat uit toppatissier en oud-leerling Robin Kruikemeijer. Met deze wedstrijd geeft Echnaton het startsein voor een nieuw keuzetraject voor alle eersteklassers: de echTalent-route.

Sports, broadcasting, food, tech en arts

Echnaton blijft zich vooral profileren op het gebied van ‘sportief en gezond’ en geeft nieuwe leerlingen nu meer keuzemogelijkheden. Er komen vijf richtingen binnen de ‘echTalent-route’:

  1. Sports & Education (sportclinics, diverse Highschools en meer)
  2. Media & Broadcasting (YouTube, live-radio en mediawijsheid)
  3. Food & Health (koken en bakken vanuit een gezonde levensstijl)
  4. Technology & Design (toekomstgerichte technieken, onderzoek en ontwerpen)
  5. Arts & Entertainment (kunst, cultuur en expressie)

Alle niveaus

De echTalent-route wordt vanaf volgend schooljaar aangeboden aan alle nieuwe eersteklassers op elk niveau. Iedere module duurt een half jaar, waarna een nieuwe keuze gemaakt kan worden. Zo geeft Echnaton de mogelijkheid om talenten van leerlingen naar boven te halen. De modules uit de ‘echTalent-route’ worden daarom gekoppeld aan de loopbaan van de leerling. Deze ervaringen verwerken zij tijdens mentorlessen in een ‘talentencollage’. Na twee jaar ‘echTalent-route’ heeft elke leerling een overzicht van zijn talenten. Dat gaat mee naar de bovenbouw havo, mavo of vmbo en leidt bovendien naar een weloverwogen keuze voor een vervolgopleiding.

Foto (Björn Terpstra):

Eén van de finalisten van Heel Almere Bakt Gezond treft voorbereidingen voor de finale op vrijdag 20 januari. Tijdens een training door vakdocenten Marcel en Elmer werken tien groepachters in de bakkerij van Echnaton aan hun recept voor de winnende, gezonde taart. De finale vindt vrijdag a.s. plaats tijdens de open avond van Echnaton. De aanvang is 18.00 uur.