Erkend reanimatieonderwijs in lespakket Echnaton

05 - 02 - 2016

Reanimatie_web

Vanaf Volgend schooljaar geeft Echnaton erkende reanimatielessen in klas 2. Elke week krijgen 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Voor de Hartstichting en Echnaton reden te meer om de jeugd vroegtijdig op te leiden. Een vijftal docenten werd daarom deze week door een professional klaargestoomd voor de lessen. “Ik vind het supergoed en belangrijk dat we als gezonde school deze lessen gaan geven. Je zou als leerling zo maar een held kunnen worden door iemands leven te redden”, zegt docent Emil van der Weijden.

6-minutenles

Alle leerlingen uit klas 2 krijgen vanaf volgend schooljaar deze reanimatielessen binnen het vak mens & natuur. De eigen leerkrachten zijn sinds deze week reanimatie-instructeurs en doceren dus volgend schooljaar de 6-minutenles, het lesprogramma van de Hartstichting. Bovendien leren ze hun leerlingen borstcompressies toepassen, mond-op-mond-beademing geven en een AED gebruiken (een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand, red.).

Ouderraad

Dankzij een bijdrage van de ouderraad van Echnaton heeft de school inmiddels de beschikking over eigen reanimatiepoppen en AED-trainers om de leerlingen goed op te leiden.