Echnaton organiseert eerste leerlingplatform vo Almere

18 - 05 - 2016

Leerlingenraad_webVrijdagmiddag 20 mei organiseert de leerlingenraad van Echnaton het allereerste leerlingplatform voor alle vo-scholen van de Almeerse Scholengroep (ASG). Leerlingen Jeremy, Jamie en Marijn hebben PvdA-tweedekamerlid Joyce Vermue uitgenodigd, maar ook het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Herbert Griffioen is als lid van het college van bestuur van de ASG aanwezig.

Ideeën uitwisselen

“Deze middag hebben we georganiseerd, omdat we wilden weten wat er in andere leerlingenraden wordt besproken”, zegt Jeremy Doorenspleet uit klas K2A. “Misschien hebben zij goede ideeën voor ons en wij voor hen.” Er zijn diverse vragen waarop Jeremy en zijn collega’s antwoord op willen hebben. Wat doen andere leerlingenraden en waarover mogen zij meepraten? Is er een leerlingstatuut? Hebben ze een budget? Mogen ze meepraten over de kwaliteit van het onderwijs? Draaien ze mee binnen sollicitatieprocedures? Worden ze betrokken bij alle buitenschoolse activiteiten?

Vergaderen met de rector

Jamie van der Werf uit klas K1D wil graag zijn ervaringen delen. “Er wordt bij ons op school niet alleen naar volwassenen geluisterd maar ook naar de leerlingen. Wij vergaderen tweemaandelijks met onze rector Jannie Bakker. Met sommige onderwerpen gaat ze direct aan de slag.”

Projecten

De leerlingenraad van Echnaton zit in ieder geval niet stil. Marijn Hopman, ook uit klas K1D: “We willen Echnaton anders maken dan andere scholen. Dat doen we door mee te werken binnen diverse projecten. Wij hebben geholpen met het ontwerp van de nieuwe gymzalen, de verbouwing van de aula, maar ook met de aankleding van het Groen & Gezond Plein. Verder hebben we met enquêtes onderzoek gedaan naar nieuwe mogelijkheden met onze telefoons binnen de school.”

Idealen

De jongens zijn heel benieuwd naar de uitkomsten van vrijdag en zetten zich in omdat ze dezelfde idealen nastreven. Jeremy: “We willen laten zien dat Echnaton meer is dan sport alleen.” Marijn: “Denk maar aan muziek, tekenen, radio, YouTube, techniek en koken”. Over het doel van hun werk zijn ze het ook helemaal eens. “Wij willen de school beter maken”, aldus Jeremy.