Echnalympics 2018

06 - 07 - 2018

ALMERE – Dinsdag 10 t/m donderdag 12 juli organiseert Echnaton voor de elfde maal de Echnalympics. Alle onderbouwkassen van de school doen drie dagen lang mee aan Echnatons eigen Olympische zomerspelen. Elke klas wordt een land en elke mentor de koning. Onder de vlag van hun favoriete land draait alles om verbroedering, eer en plezier.

Almere ‘90

De onderbouwklassen van de afdelingen bk en mhv hebben zich de afgelopen weken voorbereid op een zeer uiteenlopend sportief programma met o.a. korfbal, flag rugby, softbal en voetbal. Ook het fun parcours en de Olympische spelletjes ontbreken dit jaar niet. Alle sporten vinden plaats op sportpark Fanny Blankers Koen. Homebase is Almere ’90.

Olympische eed

Traditiegetrouw heeft Echnalympics een openingsceremonie. Oud-Olympiër en economiedocent Timothy Beck legt de eed af, het stuntteam van JP de Kam (bekend van o.a. Holland’s Got Talent en de stunts in Hitmen’s Bodyguard) ontsteekt het vuur. Het dansteam uit de echTalent-route Sports & Education verzorgt een dansoptreden.

Sluitingsceremonie

Echnaton FM zendt drie dagen lang uit vanuit het stadion van Almere ’90. Tijdens de sluitingsceremonie op donderdag 12 juli worden diverse prijzen uitgereikt: goud, zilver en brons voor de eerste en tweede klassen, maar ook de sportiviteitsprijs.

Medewerking

Ruim 500 man tegelijkertijd laten sporten vergt veel van het personeel. Daarom zet de school een kleine 100 (oud-)leerlingen in, zoals de havisten met het keuzevak bsm en de mavo-leerlingen met lo2 in hun pakket. Ook verlenen oud-Echnatonners vanaf de diverse opleidingen mbo sport & bewegen hun medewerking.

Meer informatie Echnalympics 2018:

Reportages Omroep Flevoland

Echnalympics Facebook

Echnalympics live op Echnaton FM