Dit zijn de winnaars van Echnalympics 2018!

13 - 07 - 2018

Het zit erop, de prijzen zijn uitgereikt. De drie dagen Echnalympics vlogen om. De 2018-editie was er weer één om nooit te vergeten.

Klassement klas 1: Argentinië vs. USA

Al vroeg bij de voorbereidingen ontstond er een gezonde competitie. Teamcaptain Dea pakte in 2016 de eerste prijs met haar toenmalige eerste klas. Logisch dat zij onder grote druk stond haar titel onder de vlag van de USA dit jaar te prolongeren. Met voetballer Victor Moses van Nigeria als inspiratiebron trok klas KM1A ten strijde. Fantastische team-outfits, prachtige resultaten en heerlijk samenspel: er was eigenlijk geen enkele concurrent te bedenken voor dit sympathieke team.

‘Doorrollen én schreeuwen!’

Of het moest Japan zijn. Coach Stef gooide het over een geheel andere boeg. Sportiviteit? Jazeker. Maar een blije, salto’s springende Moses? K1D koos voor het Neymar-model: ‘rollen, doorrollen én schreeuwen’. Op professionele wijze zette Stef in op een schwalbe-training. Alles voor de punten en alles om USA te verslaan.

KISS

Waar twee honden vechten om een been… gaat Patrick er doorgaans mee heen, zo luidt een oud-Hollands gezegde dat vrijwel niemand kent. Tot nu: Argentinië heeft zichzelf definitief op de kaart gezet. “Wij willen álle landen verslaan”, zo verklaarde Koning Patrick aan een verslaggeefster van Echnaton FM. “Er is eigenlijk geen enkele uitgezonderd. Wij zullen daar als eerste op het podium staan. Wij gaan winnen!” KISS (Keep It Stupid Simple, red.) in optima forma.

Geweldig cadeau

De immer bescheiden Lianne en haar Denen leken zich deze dagen op de achtergrond te bewegen. Toch pakten zij het zilver weg voor de neus van Dea’s USA. “Een geweldig cadeau voor mijn klas. We hebben hard met elkaar gewerkt en Echnalympics 2018 gebruikt als teambuilidingsmogelijkheid. Ik ben een trotste mentor”, aldus Lianne.

Eindklassement klas 1:

  1. Goud: klas K1A (Argentinië, Patrick Schaap)
  2. Zilver: klas BK1A (Denemarken, Lianne van Witsen)
  3. Brons: klas KM1A (USA, Dea Dijk)

Sportiviteitsprijs: klas K1D (Japan, Stef Roelfsema)

Klassement klas 2:

Bij Echnalympics 2014 wist Griekenland hoge ogen te gooien met de toen net nieuwe mentor Remco. Nu, vier jaar later wordt dat succes voortgezet. Ditmaal met Wieger aan het roer. Klas MHV2A was gewoon de beste tweede klas van dit toernooi. Het motto van Wieger: “Wij doen niet aan half werk”.

Klas M2A ging er bij de tweede klassen met het zilver vandoor. Vakwerk van mentor Ilona en haar Chinezen.

Spin doctor

En dan Nederland. Toen B2A bij de loting ons eigen kikkerlandje mocht vertegenwoordigen, was er weinig zicht op succes. Geen deelname aan het WK voetbal in Rusland, dus ook geen prijzen op Echnalympics. Toch wisten mentoren Daniëlle en Caroline de Nederlandse ban te breken. Zij zagen in interim bondscoach Klaas-Jan de ideale spin doctor. Die kwam overigens van ver: we kennen allemaal nog het verhaal van de ‘Pechvogel Award 2016’.

Eindklassement klas 2:

  1. Goud: klas MHV2A (Griekenland, Wieger Dalsem)
  2. Zilver: klas M2A (China, Ilona van der Meulen)
  3. Brons: klas B2A (Nederland, Caroline Muskens, Daniëlle Passchier en Klaas-Jan Oosterveld)

Doperwtjes

Dit jaar was er overigens geen Pechvogel Award voor medewerkers. Voor boegbeeld Echnalympics 2018, Fay, werd bijna de ‘Doperwt Award’ in het leven geroepen. Zij raakte geblesseerd bij de Fun Spelen, maar dankzij haar doorzettingsvermogen én het instant koelvermogen van een zak diepvriesdoperwtjes, kon ook zij Echnalympics tot een goed einde brengen.

Gesjoemel met punten?

Bonuspunten wanneer je Thom Woudstra inpepert bij funspelen #echnalympics2018!

A post shared by Echnaton FM (@echnatonfm) on

Bij grote evenementen als Echnalympics kan natuurlijk altijd iets misgaan. Complimenten aan alle begeleiders en leerlingen voor een incidentloze driedaagse. Hoewel… dubbele punten voor een aanval op coach Thom?

Faciliteiten

Echnalympics 2018 was drie dagen sport, spel en fun. De organisatie lag in handen van onze zeer gedreven sectie lichamelijke opvoeding. Technische faciliteiten kwamen van de vaklieden van TP Productions. De radio- en tv-uitzendingen werden verzorgd door de vele leerlingen van Echnaton FM Crossmedia. Gastheer Baseball & Softball Club Almere ’90 deed er alles aan om het de leerlingen en docenten naar de zin te maken.

Fantastisch evenement

Voorzitter Echnalympisch comité Caroline Muskens is dankbaar voor alle ondersteuning, zeker ook van onze lo2’ers, bsm’ers, oud-Echnatonners bij mbo Sport & Bewegen, de mentoren en natuurlijk de onderbouwleerlingen van Echnaton. “Het was een fantastisch evenement. Hier zat alles in waar Echnaton voor staat: sport verbindt, verbroedert en maakt alles mooier.”